F1 Nieuws

Christian Horner doet boekje open over Red Bull Powertrains-motorproject

Christian Horner doet boekje open over Red Bull Powertrains-motorproject
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner doet boekje open over Red Bull Powertrains-motorproject

Christian Horner doet boekje open over Red Bull Powertrains-motorproject
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner kijkt erg uit naar het moment dat zijn team met een volledig zelf geproduceerde bolide de pitstraat uit rijdt. Vanaf 2026 zal Red Bull namelijk zowel de ontwikkeling van de auto als de ontwikkeling van de motor voor eigen rekening nemen.

Momenteel heeft Red Bull nog een motordeal met Honda tot en met 2025. Vanaf dan gaat Red Bull haar eigen motoren bouwen en gaat Honda in zee met het team van Aston Martin. Dat Red Bull haar eigen motoren gaat maken, was meer een noodzakelijk iets dan dat het uit vrije wil gebeurde.

Honda trok in 2021 namelijk de stekker uit haar Formule 1-project, maar besloot later om toch door te gaan in de Formule 1 na 2025. In die tijd moest Red Bull de beslissing nemen over de levering van haar motoren. De timing van Honda's aankondiging was dus niet optimaal.

Grote uitdaging

Ondanks dat kijkt Horner erg uit naar de eerste door Red Bull-geproduceerde motoren. "2026 wordt het volgende hoofdstuk voor ons, want dan nemen we de controle over iets wat we nog niet eerder hebben gedaan. Ik denk niet dat mensen begrijpen hoe groot die uitdaging eigenlijk is voor ons."

Red Bull zal niet anders te werk gaan dan voorheen volgens Horner. "De manier hoe we het aanpakken is hetzelfde als hoe we het met het chassis doen. We hebben nog twee jaar. Dat lijkt ver weg, maar over 100 weken rolt er een Red Bull-auto met een Red Bull-motor de pitstraat uit. Dat is zenuwslopend en opwindend tegelijkertijd."

Niets duurt eeuwig

Het zal wennen worden voor Red Bull zodra de huidige samenwerking met Honda stopt. "We zitten in een goed traject en er zijn goede mensen bij betrokken. Niets duurt eeuwig, dus blijf jezelf ontwikkelen. Op dit moment willen we niet dat het huidige seizoen stopt", aldus Horner.

Vanaf 2026 gaat Red Bull in zee met Ford. De Amerikaanse autofabrikant neemt de elektrische component van de 2026-motor voor haar rekening, Red Bull de verbrandingskant.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties