F1 Nieuws

Daniel Ricciardo komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst

Daniel Ricciardo komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst

Daniel Ricciardo komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst
Red Bull Content Pool

Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo heeft in gesprek met RacingNews365 gereageerd op een vraag over zijn toekomst als mogelijke coureur bij Red Bull Racing. Volgens de Australiër gaat hij zich niet (alleen maar) met die kwestie bezighouden aankomend seizoen.

Ricciardo werd aan het einde van 2022 aan de kant geschoven bij het team van McLaren. Voor de Australiër in de plaats kwam rookie Oscar Piastri. De man uit Melbourne was in twee achtereenvolgende seizoenen twee keer kampioen geworden, namelijk eerst in de Formule 3 (2020) en daarna in de Formule 2 (2021). Voor de ene Australiër een mooi opstapje, voor de andere een flinke slag in het gezicht.

Al snel werd Ricciardo echter opgepikt door zijn oud-werkgever Red Bull Racing. Bij de Oostenrijkse formatie werd de goedlachse coureur aangesteld als simulatorcoureur. Ook was Ricciardo tijdens enkele promotionele evenementen naast Max Verstappen en Sergio Pérez te zien. In Hongarije maakte Ricciardo na een halfjaar langs de zijlijn te hebben gezeten zijn rentree in de Formule 1.

Red Bull Racing-rentree?

Sindsdien zijn er veel geruchten geweest over en mogelijke terugkeer naar Red Bull. Zeker gezien de mindere vorm van Pérez zijn de geruchten rondom de Red Bull Racing-rentree van de Australiër alsmaar sterker geworden. Wanneer Ricciardo bij de lancering van zijn wapenfeit voor aankomend seizoen, de VCARB-01, een vraag krijgt over het zitje van Pérez, dan besluit de Australiër om de boot af te houden.

"Zover kijk ik niet vooruit. Ik kijk er naar, maar ook weer niet. Ik moet me namelijk op andere zaken focussen. In mijn tijd bij het team van McLaren liep ik ook niet zover op de zaken vooruit, want we hebben gezien hoe bijzonder snel situaties kunnen veranderen. Daarom wil ik in deze sport liever niet meer ver op de zaken vooruit proberen te lopen", aldus Ricciardo.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties