F1 Nieuws

Sergio Pérez over Grand Prix van Miami: 'Dat moeten we managen'

Sergio Pérez over Grand Prix van Miami: 'Dat moeten we managen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez over Grand Prix van Miami: 'Dat moeten we managen'

Sergio Pérez over Grand Prix van Miami: 'Dat moeten we managen'
Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan blaakt Sergio Pérez van het zelfvertrouwen. De Mexicaan wist de race in Bakoe met overtuiging te winnen en heeft het gat in het kampioenschap verkleind tot slechts zes punten.

Hierdoor wordt de strijd tussen Max Verstappen en Pérez steeds spannender. Heeft Checo echt iets gevonden dit seizoen of kan hij het alleen op stratencircuits, zoals Christian Horner liet weten deze week.

Hoe dan ook zal Pérez met een goed gevoel afreizen naar Miami, waar aankomend weekend de vijfde Grand Prix van 2023 zal worden verreden. Op het Miami International Autodrome in Miami Gardens zullen Sergio Pérez en Max Verstappen hoogstwaarschijnlijk weer met z'n tweeën vechten om de overwinning.

Op de website van Red Bull Racing kijkt Pérez vooruit op de race in Florida, waarbij hij laat weten dat hij zich onwijs comfortabel voelt in de RB19.

"Ik kijk erg uit naar Miami, waar we hopelijk onze vorm uit Bakoe voort kunnen zetten en weer competitief kunnen zijn. Ik had super veel zelfvertrouwen in de auto afgelopen weekend en we hebben de races perfect uitgevoerd. Alles kwam samen", begint de Mexicaan.

Consistentie

Wat volgens Pérez belangrijk is, is dat hij vanaf nu telkens goede resultaten blijft scoren. In het verleden was de teamgenoot van Max Verstappen in grote delen van het seizoen afwezig, waarbij hij in één of twee races wél sterk was. Dat is in 2023 niet meer het geval, verzekert hij.

"Ik heb aan het begin van het seizoen telkens gezegd dat we consistent moeten zijn in de weekenden en in Bakoe hebben we dat geweldig gedaan. Het was een perfect voorbeeld van hoe het team en ik kunnen samenwerken."

"Fysiek gezien is Miami één van de meest eisende races van het seizoen, dus ik heb hard gewerkt om er klaar voor te zijn. Dat (het fysieke aspect, red.) zorgt voor een andere dynamiek in deze race en wij als coureur moeten dat managen, om er zeker van te zijn dat we presteren in de race", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties