Honda-baas over Max Verstappen: ‘Lijkt op een jonge Ayrton Senna’

Honda-topman Masashi Yamamoto is zéér te spreken over Max Verstappen. De Japanner, die het Formule 1-project van Honda onder zijn hoede heeft, vergelijkt hem met een legendarische coureur.

Sinds de terugkeer van Honda in de Formule 1(2014) was het kommer en kwel voor de Japanners. Hun relatie met McLaren was rampzalig en het trotse volk werd constant voor de gek gehouden in de internationale pers. Gelukkig draaide dit 180 graden, na de overwinning van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk afgelopen jaar.

Verstappen won op spectaculaire wijze(van P8 naar P1) en de Nederlander wees tijdens de podium ceremonie naar het Honda-logo. Vooral dit laatste kwam hem op veel lof te staan in Japan. Ook Yamamoto genoot hiervan.

“Max heeft veel respect voor Honda. Hij voelt dat wij hem waarderen en dat is andersom ook het geval. Het voelt allemaal vertrouwelijk aan. Dat moment dat hij naar ons logo wees, was voor ons een speciaal moment wat bewees dat onze samenwerking goed verloopt”, aldus Yamamoto.

De Japanner is dus blij met het respect dat hij krijgt van Verstappen, maar hij is nog meer onder de indruk van zijn rijkunsten. Die zijn volgens Yamamoto slechts één keer eerder vertoond.

“Hij is een ontzettend belangrijke factor in ons project en onze missie. Hij is nog zo jong, maar al zo goed. Het voelt voor ons alsof we samenwerken met een jonge Ayrton Senna. Zo voelt de relatie ook”, sluit de Honda-topman af.

Net binnen