Lewis Hamilton: ‘Deze titel voelt anders zonder Niki Lauda’

Mercedes draagt hun zesde wereldtitel op aan Niki Lauda die eerder dit jaar overleed. Lewis Hamilton geeft toe dat het winnen van het constructeurskampioenschap niet hetzelfde voelt zonder hem.

Valtteri Bottas won de Grand Prix van Japan en Hamilton finishte als derde, hierdoor wisten ze de zesde wereldtitel van het team veilig te stellen. Door het overlijden van Niki Lauda in mei voelde het winnen van de titel niet hetzelfde. “Het voelde absoluut een beetje anders,” zei Lewis Hamilton.

“Natuurlijk ben ik ontzettend trots op het team en trots op iedereen in de fabriek. Ik weet zeker dat Niki zijn hoed af zou doen voor het resultaat van dit weekend. Deze overwinning is echt voor hem. Het hele team draagt de titel op aan Niki. Ik ben erg trots om deel uit te maken van dit team, maar het was een moeilijk en zwaar jaar voor ons.”Aldus de leider in het kampioenschap Lewis Hamilton.

Hamilton denkt nog elke keer aan Niki voordat hij zal racen. “Elke keer als ik de garage binnenloop zie ik de koptelefoon en pet van Niki. Ik keek er vandaag naar voordat ik in de auto stapte. Zoals ik al zei, ik weet dat hij trots zal zijn. Ook zijn familie is dat.”

Net binnen