Mattia Binotto blikt terug: ‘Hadden niet de snelste en betrouwbaarste auto’

Het was een seizoen om gauw te vergeten voor Ferrari. Het team kende enorm veel downs, vooral na de winterstop. Volgens de teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, was het onmogelijk om dit jaar voor de wereldtitel te gaan.

Het team dat tijdens de wintertests het sterkst bleek te zijn, maakte dat niet waar tijdens de eerste Grands Prix. Voor Mattia Binotto is het nog altijd niet duidelijk wat er misging. “We hadden hoge verwachtingen na de wintertests, maar de auto was tijdens de eerste Grand Prix al niet snel genoeg. We begrijpen nog steeds niet wat er gebeurde tussen de tests en de race in Melbourne.”

“Blijkbaar zijn wij een stapje achteruitgegaan en de andere teams zijn vooruitgegaan.” Aldus de teambaas van de Italiaanse renstal. Na de zomerstop leek Ferrari weer helemaal terug te komen, maar tevergeefs. “Door het nieuwe pakket in Singapore hadden we een beter begrip van de balans van de SF90, maar bij die race hadden we extra downforce. Helaas hadden we daarna nog steeds niet de snelste auto, vooral in de races was dit duidelijk te zien.”

Volgens Binotto was het onmogelijk om Mercedes te verslaan, ook als het team vanaf dag één sterk was. “We hadden veel meer races kunnen winnen, maar om de titel te winnen heb je de snelste en meest betrouwbare auto nodig. Wij hadden geen van beide. We moeten volgend seizoen het gat dichten, dat moet lukken.”

Net binnen