Nico Rosberg: ‘Max Verstappen heeft even veel talent als Ayrton Senna!’

Dat Nico Rosberg fan is van Max Verstappen, dat moge duidelijk zijn. De Duitser heeft de afgelopen maanden meerdere malen geroepen dat de Nederlander, op dit moment, de beste coureur in de Formule 1 is. Tegenover Motorsport Frankrijk was Rosberg zeker niet minder enthousiast.

Verstappen heeft dit jaar bewezen dat hij klaar is om aan de top te strijden. De Red Bull-coureur heeft in de eerste seizoenshelft twee overwinningen behaald en wist zijn eerste pole position te verzekeren. Op 21-jarige leeftijd zijn dat prachtige cijfers, zeker als je bedenkt dat hij in een non-dominante auto rijdt.

Rosberg, die in 2016 F1-wereldkampioen werd, ziet Verstappen dan ook als exceptioneel talent. Al meerdere malen heeft hij Max vergeleken met zijn oud teamgenoot, Lewis Hamilton, maar dit keer haalt hij er ook een andere grootheid bij.

“De reden dat Max zo goed is, komt door meerdere factoren. De belangrijkste: zijn natuurlijke talent, dat doet niks onder tegenover dat van Lewis Hamilton en Ayrton Senna. Hij is een coureur dat je eens in een generatie tegenkomt”, aldus de Duitser tegenover Motorsport.

Maar volgens Nico, die tegenwoordig ‘vlogger’ is geworden, heeft Verstappen ook iets wat alle grote F1-coureurs hebben: narcisme.

“Hij heeft een narcistische kant, maar dat hebben alle grote kampioenen. Senna en Michael(Schumacher) zijn daar goede voorbeelden van. Zij hebben zoveel vertrouwen in zichzelf, iets wat ik altijd heb gemist in mijn carrière. Max heeft dat wél!”

Net binnen