Officieel: Antonio Giovinazzi ook in 2020 coureur bij Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi zal volgend jaar ook nog rijden bij Alfa Romeo. De coureur debuteerde dit jaar in de Formule 1 en het was nog onzeker of hij volgend jaar zou blijven. Het team heeft bevestigd dat hij nog een jaar bijtekent.

“Ik ben heel blij om bij het team te blijven in 2020. Ik ben ontzettend dankbaar voor de ongelooflijke steun die ik heb mogen ontvangen in mijn eerste jaar. Iedereen bij het team stond achter mij sinds mijn komst en ik kijk er heel erg naar uit om deze reis samen te vervolgen.” Aldus de 25-jarige coureur.

In het begin van het jaar was vooral zijn teamgenoot Kimi Räikkönen nog competitief. Later scoorde ook hij minder punten. Toch heeft Giovinazzi vertrouwen in de toekomst van het team en zijn eigen ontwikkelingen.

Teambaas van Alfa Romeo, Fred Vasseur, reageert over de contractverlenging: “Antonio heeft echt goed werk geleverd dit jaar en ik ben heel erg tevreden om hem te bevestigen voor 2020. De manier waarop hij in het team integreerde en constant blijft verbeteren door zijn eerste seizoen is erg veelbelovend en we kunnen niet wachten om het volledig potentieel van onze samenwerking te ontgrendelen.”

Giovinazzi heeft een ijzersterke teamgenoot, maar Vasseur stelt dat Antonio zelfs naast Kimi erg goed is. “Antonio heeft getoond dat hij een hele snelle coureur is, zelfs naast iemand als Kimi. We verwachten dat hij zich verder ontwikkelt naarmate zijn ervaring toeneemt.”

Trending

Net binnen