Toto Wolff: ‘Beginnen nog niet aan zoektocht voor vervanger van Hamilton’

Mercedes is nog altijd het meest dominante team in de Formule 1. Het afgelopen seizoen wonnen ze met het team de constructeurstitel en de wereldtitel met Lewis Hamilton. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, laat weten dat zij nog niet op zoek gaan naar een nieuwe coureur totdat de plannen van Hamilton bekend zijn. 

Lewis Hamilton liet tijdens het FIA-gala weten dat er coureurs in de zaal aanwezig waren die het stoeltje van de zesvoudig wereldkampioen heel graag zouden willen overnemen. Volgens de Mercedes-coureur wordt Toto Wolff regelmatig gebeld door coureurs voor een plekje bij de Duitse renstal.

Toch laat Wolff weten dat hij niet op zoek gaat naar een andere coureur tot hij en zijn coureur de plannen hebben besproken. “Zijn positie en de doelen van Lewis zijn uitermate belangrijk voor de keuzes die wij maken. We gaan de zoektocht naar een vervanger niet beginnen voordat Lewis en ik elkaar hebben gesproken over zijn toekomst.”

“Het kan geen kwaad om geen snelle beslissing te maken. We willen bij Mercedes de sterkste line-up hebben, maar we hebben nog een heel jaar te gaan. Of we onze line-up weten in april, juli of oktober is niet belangrijk.” Aldus Toto Wolff die laat merken geen haast te hebben met de keuzes voor 2021.

Net binnen