Toto Wolff onzeker over Formule 1-toekomst door problemen bij FIA

| door I. van den Berg

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zijn zorgen uitgesproken over een recente trend bij de FIA: hooggeplaatst personeel dat besluit te vertrekken. Volgens Wolff kan het vertrek van personeel de stabiliteit van de autosportbond in gevaar brengen.

Fans zullen op het eerste gezicht niet veel merken van de vetrokken personen in kwestie, maar toch is het belangrijk om de namen er even bij te pakken. Om te beginnen vertrok sportief directeur Steve Nielsen, gevolgd door technisch directeur Tim Goss. Ten slotte besloot het hoofd van de FIA-commissie voor vrouwen Deborah Mayer te vertrekken bij de wereldautosportbond.

Lees ook

Belangrijke taken FIA

In gesprek met het Italiaanse medium La Gazetta dello Sport werd Wolff gevraagd naar de vertrokken personeelsleden binnen de FIA. Volgens de Oostenrijkse oud-coureur is het belangrijk dat er in een snel veranderende wereld als die van de Formule 1 enige vorm van stabiliteit is, zeker als het gaat om het wetgevende orgaan der Formule 1.

"Ik ben van mening dat de FIA een hoop belangrijke taken heeft, waarvan de eerste is om te regeren met ethiek, transparantie en integriteit. Uiteindelijk moeten we allemaal hetzelfde doel willen bereiken, namelijk het nog groter maken van de Formule 1 over de hele wereld. Daar heb je als sport stabiliteit voor nodig", begint de teambaas uit het Oostenrijkse Wenen.

"Dat is nooit goed"

Volgens Wolff is het vertrek van Nielsen en Goss helemaal niet goed voor de FIA. "Het is nooit goed als mensen met veel ervaring en een hoop kwaliteiten vertrekken. Steve Nielsen kent de sport van alle kanten en dat is dus een flinke klap. Ook Tim Goss ging weg en op deze manier is Nikolas Tombazis een belangrijke luitenant verloren", gaat Wolff verder.

Maar waarom vertrekken er ineens zoveel goede mensen bij de FIA? "Als teams kunnen we er niets aan doen. Het is immers niet aan ons om te beslissen hoe men met hun personeel omgaat. Wanneer er zoveel goede mensen vertrekken op hetzelfde moment, dan ontstaat er een vacuüm, dat is duidelijk. Je moet jezelf de vraag stellen waarom er zoveel mensen zijn vertrokken", aldus Wolff.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen