F1 Nieuws

Christian Horner komt met sombere boodschap over Red Bull-motorproject

Christian Horner komt met sombere boodschap over Red Bull-motorproject
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met sombere boodschap over Red Bull-motorproject

Christian Horner komt met sombere boodschap over Red Bull-motorproject
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zich in gesprek met PlanetF1 uitgesproken over het Red Bull Powetrains-motorproject. Volgens de Brit zit zijn team "op een traject", maar is er nog een lange weg te gaan om teams als Ferrari en Mercedes in te halen.

Red Bull Racing was lange tijd klant bij het Franse team van Renault. In 2019 besloot Red Bull Racing echter in zee te gaan met het Japanse automerk Honda. Sindsdien heeft de samenwerking tussen de twee merken voor vijf wereldtitels gezorgd: drie achtereenvolgende rijderstitels voor Max Verstappen en twee achtereenvolgende constructeurstitels voor Red Bull Racing.

"Niet in detail treden"

Tot en met 2025 maakt Red Bull Racing nog gebruik van Honda-motoren, maar vanaf 2026 zal de Japanse autofabrikant Aston Martin van motoren gaan voorzien. Red Bull begon echter al voor de aankondiging van de Honda-Aston Martin-deal met de productie van haar eigen motorenproject, genaamd Red Bull Powertrains. Van over de hele grid werd er personeel aangenomen om het project in goede banen te leiden en met enig succes, zo blijkt uit de woorden van Horner.

"We gaan nog niet in detail treden over hoe ver we zijn en waar we precies staan, maar we zitten op een traject. We hebben echter nog een lange weg te gaan en een lange weg om in te halen. We moeten het immers opnemen tegen fabrikanten die al tientallen jaren aan ervaring hebben. Bij ons was dit project 30 maanden geleden nog embryonaal, dus wat er in dertien maanden is bereikt, is uitstekend", aldus Horner.

Motordeal?

Lange tijd waren er geruchten over een motordeal tussen McLaren en Red Bull Powertrains vanaf 2026. Daar kwam onlangs echter een abrupt einde aan toen McLaren liet weten een nieuwe motordeal te hebben getekend met Mercedes tot en met 2030. Hierdoor ziet het ernaar uit dat Red Bull Powertrains vanaf 2026 enkel Red Bull Racing en het huidige AlphaTauri zal voorzien van Formule 1-motoren.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties