Naast Max Verstappen is ook Kimi Antonelli zeer ontevreden over de 2026-reglementen. De afgelopen twee seizoenen, toen de regelwijziging voor volgend jaar steeds meer body kregen, heeft Verstappen zich al enkele keren zeer kritisch uitgelaten. De Nederlander waarschuwde de Formule 1 en de FIA vooral voor de regels omtrent de krachtbronnen, maar niemand leek naar Verstappen te luisteren.
En inmiddels zitten we zó dicht op 2026 dat veranderingen niet langer mogelijk zijn. Maar de andere coureurs en teambazen beginnen nu ook in te zien dat de nieuwe reglementen wellicht toch niet zo gunstig uitpakken als van tevoren werd verwacht. Mercedes-baas Toto Wolff was eerder namelijk zéér uitgesproken over het feit dat de regels geweldig waren en niet aangepast zouden moeten worden, maar draaide onlangs 180 graden.
Ook zijn coureur, Kimi Antonelli, heeft inmiddels zijn mening gegeven over de aankomende regelwijziging. De Italiaan, die dit jaar zijn debuut heeft gemaakt in de koningsklasse van de autosport en ontzettend veel indruk heeft gemaakt, moet Max Verstappen gelijk geven. Hij luidt dan ook de noodklok en laat weten dat vooral de motoren er niet goed uitzien...
Vanaf 2026 zal de Formule 1-motor voor 50% elektrisch aangedreven worden, wat voor veel fabrikanten een reden was om in te stappen. Honda bleef daardoor onderdeel van de F1, terwijl Audi en General Motors ook naar de sport kwamen. Maar inmiddels blijkt dat zoveel elektrisch vermogen helemaal niet zo voordelig is.
De accu houdt dat namelijk niet vol op een circuit waar lange tijd vol gas wordt gereden, zoals op een Monza of Baku. Volgens Verstappen zouden de motoren halverwege het lange rechte stuk dan ook al leegraken en moeten de coureurs het de rest van het rechte stuk doen met alleen de verbrandingsmotor - die minder pk's levert dan een F2-krachtbron.
En Kimi Antonelli heeft nu aangegeven dat de angsten van Max Verstappen er niet zomaar zijn. Het risico dat de batterij te vroeg leegraakt is namelijk concreet...
"De rijstijl zal sterk veranderen. Op circuits als Monza is het risico dat de batterij al op het rechte stuk leegraakt concreet. Het zal ook nodig zijn om de manier van rijden in bochten te veranderen, misschien in sommige gevallen door het gaspedaal meer te doseren om de batterij beter te kunnen beheren en te sparen", begint Antonelli. De Italiaan concludeert daarna kort maar krachtig: "Dit is niet de beste regelgeving."
Lees het artikel op de mobiele website