Red Bull-monteur Calum Nicholas heeft op X gereageerd op de menukaart van de Hard Rock Beach Club in Miami. Volgens de Britse monteur, die overigens werkzaam is aan de auto van Max Verstappen, was er iets flink mis bij de VIP-club tijdens de Grand Prix van Miami.
Maar waarover had Nicholas het dan precies? Net zoals tijdens voorgaande edities waren de prijzen op de menukaarten in Miami dit jaar exorbitant hoog. Zo betaalde men voor een flesje water al snel 25 dollar. In de Hard Rock Beach Club, de club waarop Nicholas kritiek had, kon men naast drinken echter ook eten bestellen.
Voor een fruitsalade vroeg de organisatie van de club bijvoorbeeld een bedrag van 190 dollar, iets wat voor veel onvrede zorgde online. Vincenzo Landino, een Formule 1-journalist, besloot de prijzen daarom ietwat toe te lichten. Volgens Landino zijn de prijzen namelijk niet voor een portie van één, maar voor een portie van vier personen. Een fruitsalade van 190 dollar is dus eigenlijk 47,50 dollar per persoon.
"De foto die rondgaat van de voedselprijzen in Miami heeft context nodig. Deze is van de Hard Rock Beach Club, een VIP-ruimte. De prijzen beginnen bij $1.750 voor drie dagen toegang tot het pooldeck en lopen op tot $65.000 voor een 10-persoons cabana met een minimale f&b (food and beverage, red.) uitgave van $30.000. Deze zijn bedoeld voor vier personen", aldus Landino op X.
Bij het zien van Landino's X-bericht (voorheen bekend als Twitter) reageerde Nicholas vrij spottend. "Ja, je hebt gelijk. $190 is heel redelijk voor vier personen om te eten.... Fruit", aldus de Red Bull-monteur, die allerminst lijkt te begrijpen dat er zoveel geld kan worden gevraagd voor een gerecht.
Het duurste gerecht op de menukaart van de Hard Rock Beach Club is de 1 ounce kaviaar. Die gaat namelijk over de toonbank voor een bedrag van maar liefst 400 dollar. Omgerekend betaal je dus iets meer dan veertien dollar per gram kaviaar.
Bekijk de menukaart in kwestie hieronder:
Lees het artikel op de mobiele website