F1 Nieuws

Adrian Newey de deur gewezen door Red Bull na pijnlijke aankondiging

Adrian Newey de deur gewezen door Red Bull na pijnlijke aankondiging
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey de deur gewezen door Red Bull na pijnlijke aankondiging

Adrian Newey de deur gewezen door Red Bull na pijnlijke aankondiging
Red Bull Content Pool

De rol van Adrian Newey bij het topteam van Red Bull is helemaal uitgespeeld. Dat heeft teambaas Christian Horner inmiddels bevestigd. Het brein achter alle winnende auto's van de Oostenrijkse renstal heeft geen toegang meet tot de interne meetings, dus zal ook niet meer beschikken over belangrijke data.

Vorige week werd het grote nieuws door Red Bull bevestigd. Na maar liefst 19 seizoenen gaat Newey de Oostenrijkse renstal verlaten. Als Max Verstappen en Red Bull dit seizoen de rijders- en constructeurstitel pakken, neemt de topontwerper afscheid met maar liefst acht rijders- en zeven constructeurstitels bij het team uit Milton Keynes. Afgelopen weekend in Miami was Newey nog wel aan de pitmuur te bewonderen, maar dat bleek alleen maar voor de sier te zijn.

Horner legt situatie uit 

Tegenover PlanetF1 legt Horner de situatie haarfijn uit, wat betreft Newey: "Op dit moment ligt de focus van Adrian bij de RB17 (een hypercar die wordt ontwikkelt door Red Bull). Hij heeft dit weekend bij geen enkele briefing gezeten, behalve bij de strategie voor de race. Hij heeft geen toegang meer tot onze data, hij tekent geen onderdelen meer en zijn focus ligt op de RB17 tot het einde van zijn contract. Tijdens sommige races zal hij aanwezig zijn tussen nu en het einde van het jaar, vooral wanneer we RB17-klanten hebben", aldus de Britse teambaas.

Op dit moment rommelt het binnen de organisatie van Red Bull. Aan de politieke machtsstrijd tussen Red Bull Oostenrijk en Thailand lijkt maar geen einde te komen. Inmiddels is al bekend dat het niet meer botert tussen adviseur Helmut Marko en Christian Horner, waardoor nu ook teammanager Jonathan Wheatley op de nominatie staat om te vertrekken. Daarbij wordt Max Verstappen ook nog eens in verband gebracht met een overstap naar Mercedes.

Waar de toekomst van Newey ligt is nog niet duidelijk. Ferrari, Aston Martin en ook Audi werden als mogelijke vervolgstappen genoemd. Newey heeft zelf laten weten dat hij met zijn vrouw 'even van het leven wil genieten.'

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties