Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is woedend na het artikel in De Telegraaf, waarin dieper wordt ingezoomd op de aanklacht die tegen hem loopt. In december heeft een vrouwelijke medewerkster van het raceteam zich gemeld op het hoofdkantoor van Red Bull GmbH, met een beschuldiging aan het adres van Horner.
Lange tijd was het niet duidelijk wat de aanklacht precies inhield, maar op vrijdagmiddag dropte De Telegraaf opnieuw een bom op de Formule 1-paddock. Dezelfde krant die als eerste meldde dat er überhaupt een onderzoek liep, maakte nu bekend waar Horner van beschuldigd werd. De CEO en teambaas van het team van Max Verstappen zou de vrouw in kwestie over een langere tijd seksueel getinte berichten gestuurd hebben.
Met deze berichten is ze naar het hoofdkantoor van Red Bull gestapt en het bewijs van zijn grensoverschrijdende gedrag ligt op het bureau van Mark Mateschitz [zoon Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz en voor 49% eigenaar van Red Bull]. Mateschitz en CEO van Corporate Projects and New Investments van Red Bull, Oliver Mintzlaff, zouden Horner liever verwijderen uit het raceteam, maar de Brit is tot nu toe aangebleven door de steun van de Thaise kant van het energieblikjesconcern. De familie Yoovidhya heeft namelijk 51% van de aandelen in handen en heeft besloten dat Horner voorlopig mag blijven zitten.
Volgens het doorgaans zéér betrouwbare Motorsport-Total heeft Christian Horner overigens de kans gekregen om geruisloos te vertrekken bij Red Bull Racing. In december lag het plan er om hem zelf ontslag te laten nemen, met de officiële reden dat zijn gezondheidsproblemen hem belemmerden in zijn werk als CEO en teambaas van de renstal uit Milton Keynes. Maar Horner zou dit hebben afgewezen, omdat hij zelf volledig overtuigd was van zijn onschuld.
Het lijkt er op dat Horner nog altijd het gevoel heeft dat hij onschuldig is. Hetzelfde Motorsport-Total bericht dat Horner een rechtszaak heeft aangespannen tegen De Telegraaf, nadat de Nederlandse krant de reden voor het onderzoek naar Horner onthulde op vrijdag. Volgens het Duitse medium is de kans erg klein dat De Telegraaf valse informatie naar buiten heeft gebracht, omdat de publicatie uit Amsterdam ook weet dat ze anders juridisch kwetsbaar zouden zijn.
Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat De Telegraaf zonder juridisch advies het dossier openbaar maakte. Maar ondanks dat heeft Horner er dus alsnog voor gekozen om de krant van de rechter te slepen.
Lees het artikel op de mobiele website