Dat de FIA niet blij is met de manier waarop Max Verstappen de persconferenties aanpakt, nadat hij een taakstraf heeft gekregen voor het gebruiken van een scheldwoord in Singapore, deert de Red Bull-coureur niks. Ook in Austin zal hij doorgaan met korte antwoorden geven, als hij na de kwalificatie en de race in de persconferenties plaats mag nemen, als protest richting het bestuursorgaan.
Voor Max Verstappen is het namelijk nog altijd grote onzin dat hij überhaupt op het matje werd geroepen bij de stewards, maar nadat ze bekend maakten dat ze hem een taakstraf zouden geven, had de Nederlander het helemaal niet meer. Een dergelijke straf voor het gebruik van het woord 'fucked' was in zijn ogen niet terecht en gepast, waardoor hij de rest van de persmomenten in Singapore grotendeels één-woord antwoorden gaf, waar de FIA niet van kon genieten.
Johnny Herbert, steward in Singapore, liet zelfs weten dat Verstappen de zaak had laten ontploffen. Al kon de Brit ook niet ontkennen dat hij stiekem wel genoot van de houding van de drievoudig wereldkampioen.
"Het ontplofte achteraf allemaal omdat hij naar de persconferentie ging en één-woord antwoorden gaf en vervolgens zijn eigen geïmproviseerde persconferentie buiten in de paddock hield. Dat toonde Max' rebelse trekje. Ik hou van die kant van hem, het is wat Max, Max maakt, zijn eerlijke en uitgesproken karakter", zo zei de F1-steward.
En Herbert zal ook in de Verenigde Staten kunnen genieten van een protest van Verstappen, aangezien de Nederlander door zal gaan met korte antwoorden geven. Dit omdat hij tot nu toe nog niks van de FIA heeft vernomen. Hij zou graag een gesprek aangaan met FIA-president Mohammed Ben Sulayem, maar zolang de Emirati niks van zich laat horen, zal Verstappen ook niks aanpassen in zijn gedrag.
"Ik heb niets gehoord [van de FIA], dus voor mij verandert er niets. Ik sta altijd open voor een gesprek. Maar van mijn kant is het niet zo dat ik degene ben die de hand moet reiken. Ik leef gewoon mijn leven. Ik ga gewoon door, er verandert niets."
"Dit specifieke scenario, ja, het is heel onnodig. Natuurlijk weet ik dat je over het algemeen niet mag schelden, maar het gaat er meer om wanneer je iemand beledigt. Dan hoor je opmerkingen, zoals: 'Ja maar je wilt toch niet dat kinderen dat zien'. Maar toen ik vijf was, heb ik sowieso nog nooit van mijn leven naar een persconferentie gekeken. En op school hoor je veel ergere dingen dan dat. Want je groeit op met kinderen en je bent een beetje een rebel, dus je zegt altijd slechte dingen. Zo is het leven nu eenmaal."
Lees het artikel op de mobiele website