F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever haalt uit na klachten over Max Verstappen: 'Belachelijk'

Sky Sports-verslaggever haalt uit na klachten over Max Verstappen: 'Belachelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports-verslaggever haalt uit na klachten over Max Verstappen: 'Belachelijk'

Sky Sports-verslaggever haalt uit na klachten over Max Verstappen: 'Belachelijk'
Red Bull Content Pool

Fans van Max Verstappen zijn ontzettend gelukkig met het feit dat de Nederlander eindelijk de beschikking heeft over een dominante auto. Jarenlang moest Verstappen toezien hoe Mercedes en Lewis Hamilton alles wonnen, terwijl hij streed met Valtteri Bottas om de overige podiumplaatsen.

Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Verstappen is de dominante coureur in de Formule 1 en in de laatste jaren heeft hij zijn aantal overwinningen op indrukwekkend tempo op weten te krikken. De Limburger staat na het 2023 Formule 1-seizoen op 54 zeges, waarmee hij nu al de derde meest succesvolle coureur aller tijden is qua overwinningen.

Dat zorgt uiteraard ook voor een keerzijde. Niet iedereen is blij met het feit dat Verstappen alles wint. Een groot gedeelte van de Formule 1-fans is wel een beetje klaar met de dominantie van de Red Bull-coureur. Op social media worden zijn prestaties dan ook onderuit gehaald, waarbij geclaimd wordt dat hij zijn successen alleen te danken heeft aan zijn auto.

Natalie Pinkham haalt uit

Deze kritiek die Verstappen te verwerken krijgt is volgens Natalie Pinkham zwaar onterecht. De verslaggeefster van Sky Sports laat dat weten op de Autosport International Show. Onder andere het boegeroep dat Verstappen te verwerken kreeg op het podium in Miami, Austin en Mexico was onacceptabel, aldus Pinkham.

"Het is belachelijk, want ik denk dat we na verloop van tijd terugkijken en erkennen dat we echt geluk hebben gehad dat we dit hebben mogen meemaken", is de Britse onder de indruk van de prestaties van Verstappen.

"En Formule 1 is cyclisch, mensen hebben geweldige periodes, maar uiteindelijk zal iemand anders het overnemen en zal het iemand anders zijn tijd zijn en eigenlijk hebben we veel geluk gehad."

Vettel en Hamilton

Overigens is Max Verstappen niet de eerste coureur die veel kritiek te verwerken heeft gekregen op social media, meent Pinkham. Ook de prestaties van Sebastian Vettel en Lewis Hamilton werden jarenlang onderuit gehaald door fans van andere coureurs, maar volgens Pinkham wordt telkens bewezen dat een dominante periode op een gegeven moment ten einde komt.

"Kijk terug naar Sebastian Vettels dominantie van de sport en dan kijk je naar Lewis [Hamilton] en nu Max. De tijd [van verlies] zal ooit komen... Ik zou graag een sport zien waar we meer gevechten vooraan kunnen zien, omdat je gewoon meer wiel-aan-wiel races wilt en ook omdat je weet dat het talent er is."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties