Stake F1 Team

Stake F1 Team

Zwitserland Stake F1 Team

Stake F1 Team Kick Sauber

Thuisbasis Hinwil, Zwitserland
Teambaas Alessandro Bravi
Actief sinds 1993
Chassis C44
Motor Ferrari

Constructeurskampioenschap

2024 -

Het Stake F1 Team Kick Sauber Formule 1 team is een 'nieuw' team op de Formule 1 grid in 2024. Helemaal nieuw is het eigenlijk niet, aangezien Sauber Motorsport al lange tijd een begrip is in de koningsklasse van de autosport.

Sauber Motorsport is al sinds 1993 actief in de Formule 1 en heeft sindsdien een aantal naamsveranderingen gehad, waarvan Stake F1 Team Kick Sauber de laatste wijziging is. Hiervoor reed het team onder de naam Alfa Romeo Sauber Motorsport.

In 1993 maakte Sauber Motorsport het debuut in de Formule 1 en tot en met 2005 bleef het team diezelfde naam gebruiken. Tussen 2006 en 2010 heette het Zwitserse team BMW Sauber, waarna ze tussen 2011 en 2018 weer de eigen naam gebruikte.

Alfa Romeo F1 Team werd vanaf 2019 de nieuwe naamgever, welke tot 2023 op de zijkant van de auto's heeft geprijkt. Zowel met BMW als Alfa Romeo ging het om een sponsordeal en reden deze autofabrikanten niet met hun 'eigen' team op de grid. In 2024 zou de naam Sauber weer terugkeren op de grid, dit keer als Stake F1 Team Kick Sauber.

Officiële naam

Het is nog maar de vraag onder welke naam het Stake F1 Team Kick Sauber dit jaar zal uitkomen. Stake is namelijk een gokbedrijf en dat wordt niet in ieder land getolereerd. De naam van het team kan op sommige locaties worden aangepast, op basis van de lokale regelgeving.

Normaliter zal Stake F1 Team Kick Sauber gebruikt worden, maar als een land Stake verbiedt om reclame te maken, zullen Valtteri Bottas en Guanyu Zhou alleen Kick F1 Team op de auto's hebben staan. Onder andere de Grand Prix van Nederland zal Stake niet toelaten.

Bottas en Zhou

In 2024 zullen Valtteri Bottas en Guanyu Zhou het rijderspaar zijn van Stake F1 Team Kick Sauber. De Fin en de Chinees waren vorig jaar ook al een duo, toen Alfa Romeo nog de hoofdsponsor was van Sauber Motorsport. Dat seizoen werd een tegenvallend jaar voor de Zwitsers, die als negende in het constructeurskampioenschap eindigden met slechts 16 punten.

De komende twee seizoenen zal Stake F1 Team Kick Sauber de naam zijn van het team, waarna er in 2026 weer een naamswijziging doorgevoerd zal worden. Dan zal Audi 100% van Sauber Motorsport overnemen, om zo een fabrieksteam van het Duitse automerk te vormen. Het is nog onduidelijk welk rijderspaar en door Audi gekozen gaat worden.