Logan Sargeant

45

Logan Sargeant

USA Logan Sargeant

Williams Racing

Geboorteplaats Fort Lauderdale, USA
Geboortedatum 31/12/2000 (23 jaar)
Nationaliteit Amerikaans
Lengte 181 cm
Gewicht 71 kg

Formule 1-carrière

Debuut 2023, Williams
Team Williams
Racenummer 45
Wereldtitels 0
Overwinningen 0
Polepositions 0

Wereldkampioenschap

2023 21e

Logan Sargeant is een Amerikaanse coureur die uitkomt in de Formule 1 voor het Williams Racing F1 Team. De enige rookie van het 2023 F1-seizoen is de teamgenoot van Alexander Albon en is de eerste Amerikaan op de grid sinds Alexander Rossi, die in 2015 reed voor Marussia.

In zijn jaren richting de Formule 1 liet Sargeant niet altijd even geweldige resultaten noteren. Vier keer wist hij op het podium te eindigen in het klassement van een kampioenschap, maar ook een aantal keer wist hij niet verder te komen dan een twintigste positie.

Een carrière in de Formule 1 leek er dan ook lange tijd niet in te zitten, totdat Sargeant in 2020 een uitstekend jaar beleefde in het Formule 3 kampioenschap. Daar eindigde hij op de derde plek in het klassement, achter Oscar Piastri en Frederik Vesti. Kampioen Piastri wist als rookie direct het kampioenschap te winnen, terwijl Sargeant in zijn tweede jaar zat. De Amerikaan eindigde op 4 punten van Piastri.

Formule 1

Waar Piastri het kampioenschap won en direct doorging naar de Formule 2, waar hij ook weer kampioen werd, bleef Sargeant nog een jaar in de F3 rijden. Daar wist hij geen indruk te maken, door op de negentiende plaats te eindigen. Toch mocht hij het jaar erop zijn debuut maken in de Formule 2, wat hem een stuk beter afging.

Sargeant eindigde het kampioenschap op de vierde plaats, waarmee hij genoeg punten verzamelde voor zijn superlicentie. Hierdoor kon Williams Racing hem richting de Formule 1 halen, wat in 2023 ook gebeurde.

De Amerikaanse coureur maakte in 2023 zijn debuut in de Formule 1, als teamgenoot van Alexander Albon. Heel succesvol was zijn jaar als rookie niet, aangezien hij voor veel schade zorgde aan de Williams. Pas na de laatste twee raceweekenden van het jaar werd Sargeant bevestigd als coureur voor het 2024-seizoen, wederom als teamgenoot van Alexander Albon.