F1 Nieuws

Max Verstappen opnieuw op gespannen voet met F1-baas: 'Laten we niet overdrijven'

Max Verstappen opnieuw op gespannen voet met F1-baas: 'Laten we niet overdrijven'
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen opnieuw op gespannen voet met F1-baas: 'Laten we niet overdrijven'

Max Verstappen opnieuw op gespannen voet met F1-baas: 'Laten we niet overdrijven'
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft zich in gesprek met Pit Debrief uitgesproken tegen het idee van Formule 1-baas Stefano Domenicali om meer Sprints toe te voegen aan de kalender. Daarmee druist de Nederlander opnieuw in tegen de wensen van de Italiaanse baas.

Verstappen is als een van de weinige coureurs erg uitgesproken over (F1-)zaken waar hij geen heil in ziet, zo ook over de toevoeging van steeds meer races op de kalender. Volgens Verstappen wordt de werkdruk op het personeel namelijk te groot als er steeds meer races bijkomen op de F1-kalender.

Domenicali kon zich allerminst vinden in die kritiek van Verstappen. "Ik denk dat 24 beter is dan 12. Ik praat met de coureurs. Als je iedere dag wil rijden, dan kan dat. Als je niet in de Formule 1 wil rijden, dan doe je dat niet. Niemand verplicht het je", begon de Italiaan in gesprek met Sky Sports.

"Het is een kwestie van respect naar onze fans toe. Zij willen jullie zien racen. Het is een verantwoordelijkheid die we hebben naar onze partners promotors, sponsoren en omroepen. De magie van onze sport hangt samen met het feit dat we helden nodig hebben die houden van wat ze doen", aldus Domenicali.

Meer Sprints?

Nu hebben Verstappen en Domenicali opnieuw botsende meningen. Ditmaal over het idee om meer Sprints toe te voegen aan de kalender. Volgens de voormalig Ferrari-teambaas is er bij meer Sprints namelijk meer spanning over een heel Formule 1-jaar.

"Elke dag is er wat actie op het circuit om de fans te respecteren die hier komen en plezier willen maken. Het houdt de spanning er elke dag in", aldus Domenicali.

"Niet overdrijven"

Verstappen is allerminst te spreken over het idee van de Formule 1-baas. "Ik denk dat we over het algemeen een beetje te veel racen. Laten we het niet overdrijven, ik bedoel we kunnen niet blijven racen, racen, racen. Ik bedoel, er is een omslagpunt", begint de Nederlander zijn verhaal in gesprek met Pit Debrief.

"Als mensen wakker worden op donderdag en vrijdag en dan hier zijn voor het weekend en dan teruggaan naar hun kantoor, dan is het een ander soort perspectief, weet je, voor ons en de monteurs in het bijzonder. Zij zijn veel verder van huis dan wij. Ze staan onder veel stress om deze auto's elke keer weer klaar te krijgen en vooral op een sprintweekend. Soms beseffen sommige mensen zich niet hoe stressvol het is voor al deze mensen", aldus de 26-jarige Limburger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties