F1 Nieuws

'Strijd om F1-uitzendrechten Nederland nog niet gestreden, kans voor Ziggo'

'Strijd om F1-uitzendrechten Nederland nog niet gestreden, kans voor Ziggo'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Strijd om F1-uitzendrechten Nederland nog niet gestreden, kans voor Ziggo'

'Strijd om F1-uitzendrechten Nederland nog niet gestreden, kans voor Ziggo'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Volgens TotaalTV is de strijd om de Formule 1-uitzendrechten in Nederland mogelijk nog niet gestreden. Het medium weet namelijk te melden dat Viaplay moeite heeft met het rondkrijgen van de bankgarantie die nodig is om de rechten officieel in handen te krijgen. Mogelijk heeft Ziggo hierdoor dus nog een kans.

Op 18 april maakte De Telegraaf bekend dat Viaplay voorlopig de Formule 1-rechtenhouder in Nederland zou blijven. Volgens het medium zou Viaplay namelijk een deal tot en met 2029 hebben losgeweekt bij het Formula One Management (FOM).

Voor deze deal zou de Scandinavische streamingdienst naar verluidt 45 miljoen dollar per jaar betalen aan de commerciële rechtenhouder van de Formule 1. Een opmerkelijke keuze van het FOM, aangezien Ziggo een hoger bod zou hebben uitgebracht op de uitzendrechten in Nederland.

Aankondiging blijft uit

Nog opmerkelijker is het dat er nog steeds geen officiële aankondiging is geweest over wie de uitzendrechten na dit seizoen in handen heeft. Dat zou volgens TotaalTV te maken hebben met het feit dat Viaplay geen bankgarantie kan overleggen met het FOM.

De reden daarvoor zou de huidige precaire financiële situatie van Viaplay zijn. Bij de aanschaf van de uitzendrechten moet een aanbieder namelijk een bepaald bedrag gelijk betalen aan het FOM. Het andere deel wordt veiliggesteld met een zogenaamde bankgarantie. Totdat Viaplay die bankgarantie kan overleggen met het FOM zou een officiële aankondiging volgens TotaalTV op zich laten wachten.

Zware tijden voor Viaplay

Dat Viaplay in financieel zwaar weer verkeert, is geen geheim. Afgelopen jaar liet de streamingdienst een verlies van zo'n 900 miljoen dollar noteren. Daarmee kelderde de waarde van Viaplay naar slechts 270 miljoen dollar. Bij de komst van Formule 1 in 2022 was Viaplay nog ruim 4 miljard dollar waard.

Na enkele financiële injecties wist Viaplay het hoofd echter boven water te houden. Na de kapitaalinjectie kondigde Viaplay een nieuwe samenwerking aan met Talpa. SBS 9 is namelijk omgedoopt tot Viaplay TV. De streamingdienst leek dus de weg naar boven te hebben gevonden, maar onlangs werd duidelijk dat er een flinke afname is geweest in het aantal abonnees. Ondanks het binnenhalen van de uitzendrechten blijft de situatie rondom Viaplay dus uiterst onzeker. Mogelijk doet zich hierdoor een kans voor bij Ziggo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties