F1 Nieuws

'2023 Formule 1-kalender gaat één race ingekort worden'

'2023 Formule 1-kalender gaat één race ingekort worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'2023 Formule 1-kalender gaat één race ingekort worden'

'2023 Formule 1-kalender gaat één race ingekort worden'
Red Bull Content Pool

Volgend seizoen zal de Formule 1 een record aantal races rijden in één jaar tijd: 24 stuks. Het 2023-seizoen begint op 5 maart in Bahrein en wordt op 26 november afgesloten in Abu Dhabi. Daar tussenin zijn er een paar nieuwe races toegevoegd aan de kalender: Las Vegas en Qatar.

Maar volgens Joe Saward, gerenommeerd Formule 1-journalist, gaan we volgend jaar helemaal geen 24 races rijden. De kalender zal één race kwijtraken: de Grand Prix van China. Het Shanghai International Circuit is sinds 2019 al niet meer bezocht, door de strenge COVID-maatregelen in China en ook in 2023 zal dit nog niet mogelijk zijn, zo geeft Saward aan.

In zijn 'Green Notebook' geeft de Brits aan dat de CCP (Chinese Communist Party) onlangs tijdens het CCP Congress in Beijing een statement naar buiten heeft gebracht, waarin duidelijk werd dat het zero-COVID beleid door zal gaan. Dit betekent dat er nog altijd strenge inreisregels gelden en - wat de Formule 1 vooral tegenhoudt - strenge quarantaine regels.

Reizigers die China in mogen (dat zijn er al niet veel) moeten eerst veertien dagen in een verplicht quarantainehotel, waarna ze zeven dagen onder medisch toezicht nog in quarantaine moeten én ook nog eens zeven dagen in thuisquarantaine moeten verblijven. Voor het Formule 1-personeel, wat allemaal niet in China woont, betekent dit dat ze 28 dagen in quarantaine zitten voor ze aan het werk kunnen gaan.

Aangezien het zero-COVID beleid de komende maanden dus nog gehandhaafd zal worden, zal de Formule 1 niet naar China afreizen, zo weet Saward te melden. Mocht de race in Shanghai inderdaad wegvallen, zal er geen vervangende race op het programma komen te staan. Het seizoen zal dan 23 races bevatten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties