Breaking. Claire Williams vertrekt na de Grand Prix van Italië als teambaas!

Red Bull Content Pool

Claire Williams zal zich na de Grand Prix van Italië terugtreden als teambaas van Williams. Dit naar aanleiding van de komst van investeerdersbedrijf Dorilton Capital.

Toen het team werd overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Dorilton Capital was al de vraag of Claire zal blijven. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want zojuist is bevestigd dat de Williams-familie, die het team heeft opgericht, definitief afscheid neemt.

“Met pijn in mijn hart neem ik afstand van mijn rol binnen Williams. Ik had gehoopt om mijn functie tot ver in de toekomst te vervullen en het Williams-erfgoed door te zetten. Echter hebben we de juiste mensen gevonden om Williams weer vooraan op de grid te brengen”, laat de teambaas weten via Williams.

“Ik heb dit besluit genomen om Dorilton een nieuwe start met nieuwe eigenaren te geven. Het was geen gemakkelijke keuze, maar wel de juiste voor iedereen. Ik heb van elke minuut genoten en ben voor altijd dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Nu wil ik zien wat de wereld nog meer voor mij in petto heeft”, aldus Claire.

Claire was sinds 2002 betrokken bij het team. Ze werd in 2013 adjunct teamhoofd bij Williams, na dat haar vader sir Frank Williams in 2012 aftrad als lid van de raad van het bestuur. Het team kent de laatste jaren moeilijke tijden in de Formule 1. Dorilton Capital zal er nu alles aan doen om dit recht te trekken.

Net binnen