Breaking. De Turkse Grand Prix keert officieel terug in 2020!

Red Bull Content Pool

De Formule 1 heeft dinsdagmiddag officieel bekend gemaakt dat het terugkeert naar Turkije. Op Istanbul Park zullen de F1-bolides hun terugkeer maken na 9 jaar afwezigheid. Daarnaast werd ook bekend gemaakt dat we twee keer in Bahrein gaan racen, waarna het seizoen wordt afgesloten in Abu Dhabi!

Het 2020 Formule 1-seizoen staat vol ‘oude bekenden’ en compleet nieuwe circuits. Op Mugello en Portimao is nog nooit een F1-race georganiseerd, terwijl Imola en de Nürburgring terugkeren op de kalender na jaren afwezigheid. Turkije kan zich toevoegen aan het laatste rijtje.

In 2005 werd de eerste Turkse race verreden, die werd gewonnen door Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel won de laatste Grand Prix van Turkije, in 2011 met zijn Red Bull. Na negen jaar afwezigheid keert Istanbul Park dus terug op de kalender. 

Het weekend van 13 tot en met 15 november zal in het teken staan van de Turkse Grand Prix.

Bahrein en Abu Dhabi

Naast de Grand Prix van Turkije, werden vandaag nog drie andere races bevestigt door de Formule 1. In Bahrein gaat twee keer geracet worden, terwijl Abu Dhabi als seizoensafsluiter gebruikt zal worden. Hiermee komt de F1-kalender op 17 races te staan!

De eerste race in Bahrein wordt verreden op 29 november, de tweede op 6 december. Abu Dhabi, waar de laatste race van het jaar gehouden wordt, is op 13 december!

Net binnen