Breaking. Lance Stroll voelt zich niet lekker; Nico Hülkenberg vervangt hem!

BWT Racing Point F1 Team

Zaterdagmiddag verscheen Lance Stroll niet op de baan, omdat hij zich niet lekker voelde. Tijdens de derde vrije training bleef zijn auto in de garage staan. Het team moest met spoed op zoek naar een vervangende coureur voor de kwalificatie.

Vermoedelijk is Lance Stroll positief getest op het coronavirus. Daarom moest Racing Point snel omschakelen en zoeken naar een coureur die hem kan vervangen. Het team had twee opties: Stoffel Vandoorne of Nico Hülkenberg. De laatste leek het meest geschikt, omdat hij al eerder in de Racing Point heeft gereden dit jaar.

Ook vandaag is Nico Hülkenberg de redder in nood voor het roze team. De Duitser werd namelijk vlak na de vrije training gesignaleerd op het circuit en leek alleen nog maar te moeten wachten op de uitslag van zijn coronatest. De uitslag was negatief en dus werd de Hulk aangekondigd als vervanger van Lance Stroll.

Nico zal in ieder geval de kwalificatie rijden. Mocht het bij Stroll inderdaad om COVID-19 gaan, dan moet de coureur in quarantaine en zal de Hülkenberg ook zondag op de grid verschijnen.

Net binnen