Breaking. Sergio Perez vertrekt na 2020 bij Racing Point!

BWT Racing Point F1 Team

Sergio Perez heeft zijn vertrek bij Racing Point aangekondigd, dit heeft hij zojuist via een bericht op Instagram laten weten. De toekomstplannen van de Mexicaanse coureur zijn nog onzeker.

Perez heeft zojuist laten weten dat hij na dit seizoen Racing Point zal gaan verlaten. In een statement die hij op Instagram deelt schrijft hij dat hij dankbaar is voor het mooie avontuur van de afgelopen jaren.

“Na zeven jaar stopt mijn carrière bij Racing Point. Ik ben Vijay Mallya altijd dankbaar voor de kans die hij mij in 2014 bij het toenmalige Force India heeft gegeven. Dit vertrek doet pijn, omdat ik er altijd was voor het team. Ik ben daarom ook trots dat ik veel banen van mijn collega’s heb kunnen redden”, begint Checo.

De 30-jarige coureur laat weten dat hij nog geen plannen heeft voor komende jaren. “Ik heb geen plan b. Mijn intentie is om in de Formule 1 te blijven, maar dan wil ik mij ergens aansluiten bij een team dat mij motiveert zodat ik elke race 100% kan geven”, schrijft hij. Lees het hele bericht van Perez in de tweet hieronder.

Wie zijn opvolger wordt is nog niet duidelijk. Sebastian Vettel kwam de laatste tijd veel naar voren als grote kanshebber, maar teambaas Otmar Szafnauer heeft vandaag nog bevestigd dat zij nooit aan hem hebben gedacht.

Een andere coureur die wellicht kans maakt op een stoeltje bij Racing Point, dat volgend jaar verder gaat als Aston Martin, is Nico Hülkenberg. Hij viel een aantal weken geleden in voor Perez toen hij besmet was met het coronavirus. De Hulk wist een knappe prestatie neer te zetten na een lange tijd niet geracet te hebben.

Net binnen