F1 Nieuws

Breaking. Tweede positie Sebastian Vettel in grote onzekerheid na overtreding

Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel behaalde tijdens de Grand Prix van Hongarije zijn tweede podiumplaats van 2021. Hij finishte als tweede achter winnaar Esteban Ocon. Na de race zette Sebastian Vettel zijn bolide aan de kant en moest te voet verder naar het podium.

Eerder dit seizoen deed Pérez hetzelfde na het winnen van de race, dit kwam door een mechanisch mankement en dus was er verder geen probleem. Bij Vettel zat het echter anders, hij zette zijn auto aan de kant vanwege een brandstoftekort en dit is wél verboden. Na elke race moet een auto minimaal 1 liter brandstof over hebben zodat er monsters genomen kunnen worden. In Vettels auto zat maar 0,3 liter brandstof.

Normaliter betekent dit een diskwalificatie waarmee hij zijn tweede plek zou verliezen. Mercedes-coureur Lewis Hamilton zou zijn plek overnemen op de tweede positie. De Mercedes-coureur loopt dan twee punten verder uit op Max Verstappen in het kampioenschap.