Dit is de manier waarop Bottas in 2021 Hamilton wil verslaan

Mercedes F1 Media

Valtteri Bottas rijdt sinds het begin van 2017 voor Mercedes, hét dominante team in de Formule 1. De Fin heeft nog geen potten kunnen breken in dienst van de Duitsers, zeker niet ten opzichte van teamgenoot Lewis Hamilton.

Hamilton heeft in de laatste zeven jaar, zes keer het wereldkampioenschap gewonnen. Sinds 2017, het jaar dat Bottas erbij kwam, lukte het hem vier keer op rij. In diezelfde periode kwam Bottas niet verder dan negen overwinningen.

De Fin erkent dat hij niet genoeg weerstand heeft kunnen bieden aan Hamilton, die de laatste jaren met twee vingers in zijn neus richting het kampioenschap racet. Zijn ‘evoluties’ (Bottas 2.0, Bottas 3.0, etc.) hebben daar geen verandering in kunnen brengen. Maar voor 2021 heeft Valtteri een andere aanpak.

“In sommige jaren was de druk die ik mijzelf oplegde te groot. Daarnaast heb ik ook tijden gehad dat ik mijzelf niet genoeg pushte. Daar moet ik een balans in zien te vinden”, zo begint Bottas tegenover RacingNews365.

“Lewis heeft dan wel het vorige kampioenschap gewonnen, maar ik ben weer helemaal fris, klaar voor het nieuwe seizoen. Ik geloof heilig dat ik dit jaar kan strijden voor het kampioenschap”, aldus de Fin.

Hoe Bottas dit gaat aanpakken in 2021? Door wat egoïstischer te zijn. De laatste jaren kreeg Valtteri vaak te horen dat hij het ‘schoothondje’ was van Hamilton. Dat wil hij dit jaar doorbreken.

“Ik wil uiteindelijk wereldkampioen worden, dat wil ik niet alleen, maar iedereen in het team heeft dezelfde gedachte. Ik ga zoveel mogelijk van ze eisen als ik kan. En misschien kan ik hier en daar wat egoïstischer zijn”, zo sluit Bottas af.