F1 Nieuws

Adrian Newey laat zich uit over nieuwe F1-bolide van Max Verstappen

Adrian Newey laat zich uit over nieuwe F1-bolide van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey laat zich uit over nieuwe F1-bolide van Max Verstappen

Adrian Newey laat zich uit over nieuwe F1-bolide van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

In gesprek met Auto, Motor und Sport (AMuS) heeft Red Bull-goeroe Adrian Newey zich uitgelaten over de nieuwe bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez. Volgens Newey zal de 2023-wagen van Red Bull mogelijk niet zo competitief zal zijn als zijn voorganger.

Afgelopen seizoen wisten Verstappen en Pérez zeventien overwinningen bij elkaar te rijden. Daarmee is 2022 het meest succesvolle Formule 1-seizoen van Red Bull ooit. In 2023 hoopt Newey deze uiterst competitieve vorm voort te zetten. Toch moet de Brit toegeven dat de RB19, zoals de nieuwe bolide in 2023 zal heten, niet compleet anders zal zijn dan de auto van afgelopen seizoen, de RB18. "Als Red Bull zijnde zullen we ons huidige concept blijven doorontwikkelen omdat we dat het beste onder de knie hebben. Toch durf ik niet te zeggen dat ons concept het beste concept is. Het zou immers zomaar kunnen dat een ander team met een beter idee op de proppen komt in 2023", zegt Newey.

Beter idee ligt in het verschiet

Newey geeft aan dat hij in 2023 opnieuw net zo competitief wil zijn als in 2022. Gezien de vorm die Red Bull afgelopen seizoen ten tonele bracht, is het goed mogelijk dat 2023 een herhaling van 2022 wordt. Newey is daar echter allerminst zeker van en laat zelfs optekenen dat Red Bull mogelijk niet het beste concept heeft qua auto. "Tijdens de doorontwikkeling van ons concept kunnen we tegen allerlei zaken aanlopen waar we vooraf niet op hadden geanticipeerd. Het is goed mogelijk dat een ander team een beter concept heeft, maar dat de pace er nog niet helemaal uitkomt", begint Newey.

Ferrari kwam dit seizoen met compleet nieuwe sidepods op de proppen. Een design dat, volgens experts, zijn vruchten kan afwerpen wanneer het concept beter wordt uitgedacht. Toch laat Newey weten Red Bull in 2023 geen Ferrari-sidepods zal gebruiken. "Geen enkel team heeft het beste concept en daarom moet er een beter concept te vinden zijn. Je kunt nooit bepaalde onderdelen isoleren aangezien alles in de Formule 1 een samenhangend geheel is. Een Ferrari-sidepod werkt bijvoorbeeld niet op onze vloer", besluit de Britse Red Bull-topman.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties