F1 Nieuws

Alex Albon doet opvallende uitspraak over Williams: 'Kan de titel winnen'

Alex Albon doet opvallende uitspraak over Williams: 'Kan de titel winnen'
Diogo Cardoso/DeFodi Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Alex Albon doet opvallende uitspraak over Williams: 'Kan de titel winnen'

Alex Albon doet opvallende uitspraak over Williams: 'Kan de titel winnen'
Diogo Cardoso/DeFodi Images/BSR Agency

Alexander Albon verkeert in de vorm van zijn leven. Onlangs verlengde de Thai bij Williams zijn contract voor meerdere seizoenen, waardoor hij bij de grote regelwijziging nog bij het Britse team zal rijden. In 2026 zal namelijk het hele Formule 1-reglement volledig worden omgegooid, wat voor Albon en Williams een goede kans geeft om grote stappen te maken.

Albon kwam in 2022 terecht bij Williams, nadat hij in 2020 zijn Red Bull-stoeltje verloor aan Sergio Pérez. Na een jaar aan de kant te hebben gestaan als testcoureur van de Oostenrijkse renstal, wist hij een plekje bij Williams te bemachtigen. Vanaf dag één voelde Albon zich als een vis in het water bij het Britse raceteam. Zowel in de kwalificatie als in de race, oogde hij ijzersterk.

Albon heeft ambities met Williams 

Albon is van mening dat de komst van James Vowles een boost heeft gegeven aan het team van Williams. Volgens de Thai heeft Vowles, die overkwam van Mercedes, een sterkere mentaliteit aangebracht bij Williams: "Ik denk dat James het vrij goed heeft samengevat: als je fundamentele en langetermijnveranderingen binnen een team probeert te plannen, zal dat tijd kosten, dus je kunt niet tegelijkertijd naar waarheid kortetermijnoplossingen verwachten", zo laat Albon weten tegenover Motorsport-total.com. "Ik denk dat toen James aantrad er meer kortetermijnzaken waren, maar nu het realistisch gezien om de langere termijn gaat, komt dat ook tot uiting in mijn contract."

Albon, die nog geen race wist te winnen in zijn Formule 1-carrière, onthult daarbij grote ambities. Op de vraag of hij een titel kan winnen, is hij heel stellig. "Ik kan de titel winnen. Laten we realistisch kijken naar ons volgende grote doel, namelijk regelmatig punten scoren. Ik denk dat we dat volgend jaar dat kunnen gaan bereiken. En dan zou mijn volgende grote ding zijn om een ​​podium te scoren en dan uiteindelijk een overwinning."

Williams heeft al meer dan een decennia lang geen race meer gewonnen. De laatste overwinning dateert uit 2012, toen Pastor Maldonado de Grand Prix van Spanje op zijn naam schreef. De laatste keer dat het team uit Grove een kampioenschap wist te winnen, is alweer 27 jaar geleden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties