F1 Nieuws

Allard Kalff heeft slecht nieuws voor toekomst Dutch Grand Prix

Allard Kalff heeft slecht nieuws voor toekomst Dutch Grand Prix
BSR Agency
F1 Nieuws

Allard Kalff heeft slecht nieuws voor toekomst Dutch Grand Prix

Allard Kalff heeft slecht nieuws voor toekomst Dutch Grand Prix
BSR Agency

Over een paar maanden zal de Grand Prix van Nederland verreden worden op Circuit Zandvoort. De voorbereidingen voor de komende seizoenen zijn daarvoor al in volle gang. F1-analist Allard Kalff weet wel een kink in de kabel te melden, wat betreft de komende jaren.

De afgelopen seizoenen zijn de raceweekenden in Zandvoort een groot succes gebleken. Ondanks de vele kritiek op de infrastructuur en de overheid die het voor een groot deel wist te financieren, werd er ieder jaar een geweldig racefestival georganiseerd, waarin Max Verstappen alle Grand Prix tot nu toe wist te winnen.

Tegenvallers

Tóch zijn er ook tegenvallers voor Zandvoort. De afgelopen jaren werd niet alleen de Formule 1 gedemonstreerd, maar ook de F2 en F3 werden in de badplaats verreden. Kalff weet te melden dat dat voor de komende jaren anders zal zijn. Naast de F1 zullen er geen 'juniorenklassen' meer te zien zijn op het iconische circuit in de Duinen: "In 2025 en ik begrijp ook in 2026 niet. Moet het Bruno Michel [eigenaar F2 en F3, red.] nog een keer vragen van de F2-organisatie, maar mensen die daar dichtbij staan, die zeggen dat dat ook te maken heeft met het feit dat vorig jaar de race in Imola werd afgelast", laat Kalff weten tegenover Viaplay.

Een bijzondere reden dus, weet Kalff te melden. Volgens hem schijnt de FIA, Zandvoort een beetje gechanteerd te hebben na de afgelaste race in Imola."Toen schijnen ze in Zandvoort gevraagd te hebben om te mogen rijden in plaats van Imola. Nou, dat ging allemaal niet om redenen die mij niet duidelijk zijn, maar goed, daar zullen ze een goede reden voor hebben, maar toen is er wel gewaarschuwd van: 'luister, als jullie nou dat niet doen, dan kunnen we niet garanderen dat we ooit terugkomen'. En als dat zo is, dat vind ik wel jammer", aldus de oud-coureur.

Een domper dus voor onder andere Richard Verschoor en Laurens van Hoepen. Beide coureurs (Verschoor in de F2 en van Hoepen in de F3) zullen dus de komende seizoenen geen thuisrace kunnen rijden, mochten ze in de junior-klassen blijven.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties