F1 Nieuws

AlphaTauri-teambaas over ontslag Nyck de Vries: 'Daarom hebben we Ricciardo gekozen'

AlphaTauri-teambaas over ontslag Nyck de Vries: 'Daarom hebben we Ricciardo gekozen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

AlphaTauri-teambaas over ontslag Nyck de Vries: 'Daarom hebben we Ricciardo gekozen'

AlphaTauri-teambaas over ontslag Nyck de Vries: 'Daarom hebben we Ricciardo gekozen'
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft zich in Hongarije voor het eerst sinds het ontslag van Nyck de Vries uitgelaten over het vertrek van de 28-jarige Nederlander. Volgens Tost was het een moeilijk, maar wel noodzakelijk besluit om De Vries te ontslaan bij zijn Italiaanse equipe.

Op de Hungaroring zal niet De Vries, maar routinier Daniel Ricciardo achter het stuur van de AT04 te zien zijn. De altijd goedlachse Australiër vervangt namelijk de Formule E-kampioen van 2021 en hoopt zelfs in 2025 terug te keren bij Red Bull, het team dat hij aan het einde van 2018 verliet voor Renault.

Geweldige coureur

Gevraagd naar de beslissing om Ricciardo aan te stellen als de vervanger van De Vries, geeft Tost aan dat het een zeer moeilijk besluit was om de Nederlander van zijn stoeltje te ontdoen. Echter, om AlphaTauri vooruit te helpen was er een ervaren coureur als Ricciardo nodig naast Yuki Tsunoda.

"Natuurlijk leef ik mee met Nyck, want hij is een geweldige coureur. Het besluit was heel erg moeilijk, aangezien we een goede relatie met elkaar hadden. Nyck is een goede coureur, maar de Formule 1 is de laatste seizoenen zó drastisch veranderd dat je als jonge coureur op een professionele manier moet zijn voorbereid."

Maar waar doelt Tost hier precies op? "Voordat je naar de Formule 1 komt, moet je eigenlijk al 5000 kilometer hebben afgelegd. Wij hebben natuurlijk ook getest met Nyck, maar lang niet zoveel kilometers als dat hij eigenlijk nodig zou hebben gehad."

Onvoldoende kennis

Naast het feit dat De Vries onvoldoende was voorbereid op zijn Formule 1-'debuut', zag Tost nog een reden voor zijn ontslag. "In het begin van het seizoen reden we op circuits waar Nyck nog nooit op had geracet. Denk aan Jeddah en Melbourne bijvoorbeeld. Dan komen er ook nog eens sprintraceweekenden bij en daarbij heb je maar één training om je auto af te stellen."

De keuze voor Ricciardo vindt Tost, gezien de rest van het huidige seizoen, dan ook niet zo gek. "De Formule 1 kent momenteel veel snelle coureurs. Iedereen hier verdient zijn plekje. Als we naar de tweede helft van het seizoen kijken, dan had Nyck opnieuw weinig circuits gekend. Zoiets is een nadeel, terwijl Ricciardo die circuits wel kent. Daarom hebben we Ricciardo gekozen", aldus Tost.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties