F1 Nieuws

BBC weet reden voor schorsing Red Bull-medewerkster die Horner beschuldigde

BBC weet reden voor schorsing Red Bull-medewerkster die Horner beschuldigde
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BBC weet reden voor schorsing Red Bull-medewerkster die Horner beschuldigde

BBC weet reden voor schorsing Red Bull-medewerkster die Horner beschuldigde
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft een ingrijpende beslissing genomen met de medewerkster die Christian Horner in december beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens verschillende media is deze vrouw geschorst door het Oostenrijkse team, nadat Horner is vrijgesproken door een onafhankelijke advocaat.

Deze advocaat was aangesteld door Red Bull GmbH en heeft de zaak onderzocht, waarbij hij gesproken heeft met beide partijen. Uit dat onderzoek besloot de onafhankelijke advocaat die onderdeel is van King's Council - leiders op het rechtsgebied - om Horner vrij te pleiten van de feiten waar hij van werd beschuldigd. En daar houdt het niet op.

Op donderdag hebben meerdere media gemeld dat Red Bull GmbH - het moederbedrijf van Red Bull Racing - de vrouw geschorst heeft na de hele zaak. Inmiddels weet de BBC waarom dit is gebeurd. Andrew Benson, hoofdredacteur van BBC Sport, schrijft: "BBC Sport heeft vernomen dat de reden die Red Bull aan de werknemer gaf [om haar te schorsen] was dat ze oneerlijk is geweest."

'Lek is positief voor Horner'

Nu de aanklaagster van Horner is geschorst, kwam er een teambaas en CEO van Red Bull Racing op de persconferentie met veel vertrouwen. De Brit zag er volgens meerdere journalisten uit alsof hij een appeltje wilde schillen met een aantal partijen en Christian Nimmervoll van Motorsport-Total zag een opvallend positieve Horner op de persconferentie in Saoedi-Arabië.

Volgens de Duitser geeft Horner het gevoel af dat de Whatsapp-gesprekken, die vorige week gelekt zijn, juist positief zijn voor de zaak van Horner. Maar hij kan daar niet over praten omdat hij zich moet houden aan een geheimhoudingsplicht.

"Ik ben een beetje verbaasd dat Christian Horner zo gefixeerd is op het lek. Volgens zijn logica in de persconferentie van vandaag, zouden ze goed voor hem moeten zijn als de waarheid aan het licht komt, waarover hij zogenaamd niet mag praten omdat hij gebonden is aan geheimhouding", aldus Nimmervoll op X.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties