F1 Nieuws

BREAKING: FIA komt met uitslag na onderzoek budgetplafond in 2022

BREAKING: FIA komt met uitslag na onderzoek budgetplafond in 2022
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

BREAKING: FIA komt met uitslag na onderzoek budgetplafond in 2022

BREAKING: FIA komt met uitslag na onderzoek budgetplafond in 2022
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing en Max Verstappen hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele straffen voor het overschrijden van het budgetplafond in 2022. Het enige team dat in 2021 meer uitgaf dan was toegestaan heeft zich in 2022 aan de regels gehouden, net als alle andere teams.

Na maanden onderzoek heeft de FIA op dinsdag 5 september bekend gemaakt dat alle tien Formule 1-teams zich hebben gehouden aan het budgetplafond over 2022. Daarbij zijn zelfs Whatsapp-gesprekken tussen personeelsleden en volledige e-mail inboxen doorgespit door het bestuursorgaan.

Uit het onderzoek is gebleken dat alle teams onder het budgetplafond zijn gebleven, in tegenstelling tot de geruchten die de afgelopen weken naar buiten kwamen. Vanuit Italiaanse, Duitse en Franse media kwam het verhaal naar buiten dat Aston Martin hoe dan ook over de limiet was gegaan, waarbij ook Mercedes en Red Bull Racing zich zorgen moesten maken.

Alle teams vrijgesproken

Maar dat hoeft nu niet meer. Op de website van de FIA is terug te lezen dat alle teams zich hebben gehouden aan de regels én volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek. Waar Red Bull Racing in 2021 in de fout ging heeft het zich in 2022 dus voorbeeldig gedragen en kan niemand het kampioenschap van Verstappen nog afpakken.

"De FIA bevestigt dat haar 'Cost Cap Administration' de beoordeling van de documentatie, ingediend door elke deelnemer die deelnam aan het 2022 FIA Formula One World Championship met betrekking tot de volledige jaarcijfers over 2022, nu heeft afgerond. De FIA Cost Cap Administration heeft certificaten van overeenstemming afgegeven aan alle tien deelnemers", aldus de FIA op haar website.

"De beoordeling was een intensief en grondig proces, dat begon met een gedetailleerde analyse van de documentatie die door de deelnemers was ingediend. Daarnaast is er een uitgebreide controle geweest van alle niet-F1 activiteiten die de teams hebben ondernomen, waaronder meerdere bezoeken ter plaatse aan de teamfaciliteiten en zorgvuldige auditprocedures om te beoordelen of de financiële reglementen worden nageleefd. De FIA Cost Cap Administration merkt op dat alle deelnemers gedurende het hele proces te allen tijde hebben gehandeld in een geest van goede trouw en samenwerking."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties