F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit na afronding van Red Bull-onderzoek

Christian Horner haalt uit na afronding van Red Bull-onderzoek
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner haalt uit na afronding van Red Bull-onderzoek

Christian Horner haalt uit na afronding van Red Bull-onderzoek
HOCH ZWEI/BSR Agency

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft tijdens een persconferentie in Jeddah flink van zich afgebeten. Dat deed de Brit nadat het interne onderzoek naar hem afgelopen week was afgerond en de medewerkster die de klacht tegen hem indiende donderdag werd geschorst.

Lange tijd ging het nergens anders over in de Formule 1-paddock: het interne onderzoek naar Horner. Het onderzoek in kwestie duurde maar liefst acht weken en werd ingesteld door het moederbedrijf van Red Bull Racing, Red Bull GmbH.

Voorafgaand aan de eerste trainingssessie in Bahrein kwam het nieuws naar buiten dat het onderzoek naar de Red Bull Racing-teambaas was afgerond en dat Horner was vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Onrust keert terug

Een dag later lekte er echter een Google Drive-document uit met daarin het vermeende bewijs tegen Horner en dus was de onrust in en rondom Red Bull (Racing) en Horner weer helemaal terug.

Na afloop van de Grand Prix van Bahrein werd dat goed duidelijk toen Jos Verstappen tegenover Daily Mail liet weten dat Horner moest aftreden als teambaas. Ook zou Horner ervoor zorgen dat Red Bull Racing zou "exploderen" als hij aan zou blijven als teambaas. Tot slot liet Verstappen senior weten dat Horner zelf voor problemen zorgde, maar vervolgens wel het slachtoffer speelde.

Horner bijt van zich af

Inmiddels is bekend dat de medewerkster in kwestie is geschorst door Red Bull (Racing). Tijdens een persconferentie in Bahrein kreeg Horner dan ook een hoop vragen over het inmiddels afgeronde interne onderzoek naar hem.

"Het is een moeilijke periode geweest. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Zeker als dan ook nog je kinderen erin worden meegenomen en je huwelijk onder de loep wordt genomen. Ik heb het geluk dat ik een prachtige familie heb en een vrouw heb die me enorm heeft gesteund. Ik ben de enige die hierin genoemd wordt. Dus het is natuurlijk erg moeilijk," begint Horner.

Professionele manier afgehandeld

"De realiteit is dat er een klacht is ingediend. Het werd op de meest professionele manier afgehandeld door het onderzoek, niet door Red Bull Racing, maar door de eigenaren van Red Bull Racing - Red Bull GmbH - die een onafhankelijke onderzoeksadvocaat (van de King's Counsel, red.) hadden aangesteld, een van de meest gerenommeerde juridische bedrijven in het land," gaat hij verder over de aard van het onderzoek.

"Het is genoeg geweest"

"Hij (de onderzoeksadvocaat, red.) nam de tijd om alle feiten volledig te onderzoeken. Hij heeft alle betrokkenen geïnterviewd, samen met anderen die er belang bij hadden, hij heeft alles bekeken, hij had alle feiten.

En hij kwam tot een conclusie waarin hij de klacht afwees. Wat mij betreft, wat Red Bull betreft, gaan we verder en kijken we naar de toekomst. Mijn vrouw en mijn familie hebben me enorm gesteund, maar de inbreuk op mijn gezin is nu genoeg geweest," aldus Horner, die een duidelijk signaal afgeeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties