F1 Nieuws

Christian Horner heeft 'onvermijdbaar' en slecht nieuws voor Max Verstappen-fans

Christian Horner heeft 'onvermijdbaar' en slecht nieuws voor Max Verstappen-fans
130
F1 Nieuws

Christian Horner heeft 'onvermijdbaar' en slecht nieuws voor Max Verstappen-fans

Christian Horner heeft 'onvermijdbaar' en slecht nieuws voor Max Verstappen-fans
130

Red Bull-teambaas Christian Horner is erg trots op de prestaties van zijn equipe, maar weet als geen ander dat er een moment aan komt waarop Max Verstappen en Sergio Pérez worden verslagen. Horner wil dat moment echter zo lang mogelijk proberen uit te stellen.

Dit seizoen wist Red Bull alle verreden races te winnen. Ook alle sprintraces van dit seizoen werden gewonnen door een Red Bull-coureur. De huidige vorm van Red Bull laat zien dat de rest van het veld flink wat werk te doen heeft om komend seizoen wél een uitdaging te kunnen vormen voor de formatie uit Milton Keynes. Horner denkt echter dat de concurrentie die stap wel degelijk weet te maken.

"Er zal een dag komen waarop we verslagen worden. Dat is onvermijdbaar en een garantie. We willen dat moment echter zo lang mogelijk proberen uit te stellen", begint Horner in gesprek met Speedcafe.

Teamprestatie

Juist vanwege het feit dat Horner denkt dat Red Bull ooit zal worden verslagen, zijn de huidige overwinningen van dit seizoen extra zoet. In de jaren van Mercedes-dominantie werd er immers bijna niet gewonnen door Red Bull. Echter, dit zijn volgens Horner wel de jaren geweest waarin Red Bull zich heeft opgewerkt naar het huidige niveau.

"Het is bijzonder om te bedenken dat we als team veertien races achter elkaar hebben gewonnen en 24 van de laatste 25 races hebben gewonnen. Dit hebben we als team weten te realiseren en het is mega indrukwekkend dat we ons momentum blijven vasthouden. We schrijven momenteel geschiedenis.

Het komt niet vaak voor dat je de kans krijgt om te doen wat wij nu doen. We zijn als team door een aantal jaren van opbouw gegaan en nu zijn we weer op het niveau dat we tussen 2010 en 2013 hadden met Sebastian (Vettel, red.).

Toen was ons niveau erg hoog, maar daarna hadden we zeven moeilijke jaren. We verloren in die jaren echter nooit ons doel: terugkeren naar de top en dus terugkeren naar overwinningen en kampioenschappen. Dat harde werken werpt nu zijn vruchten af", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties