F1 Nieuws

Christian Horner heeft somber bericht voor Max Verstappen na overwinning in Imola

Christian Horner heeft somber bericht voor Max Verstappen na overwinning in Imola
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner heeft somber bericht voor Max Verstappen na overwinning in Imola

Christian Horner heeft somber bericht voor Max Verstappen na overwinning in Imola
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in gesprek met de officiële website van de Formule 1 gesproken over de huidige vorm van zijn team en die van de concurrentie. Volgens Horner kan het restant van het huidige seizoen nog wel eens voor de nodige verrassingen gaan zorgen.

Red Bull kwam samen met Ferrari als een raket uit de startblokken toen de nieuwe reglementen in 2022 hun intrede maakten. Lange tijd was het een gevecht tussen de twee teams, maar uiteindelijk was het Red Bull dat flink wat afstand nam van het team uit het Italiaanse Maranello.

Bijna twee seizoenen lang waren het Red Bull en Max Verstappen die de Formule 1 wist te domineren. In die tijd wist Verstappen twee van zijn drie wereldtitels te behalen.

Red Bull-voorsprong is weg

Vanaf de Grand Prix van Miami lijkt de voorsprong van Red Bull echter verleden tijd te zijn. Teams als Ferrari en McLaren zijn na grote updatepakketten namelijk flink dichterbij gekomen aan Red Bull en Verstappen.

In Miami Gardens resulteerde dat al in een eerste overwinning voor Lando Norris en in Imola kwam de jonge Brit akelig dicht in de buurt bij zijn tweede Formule 1-overwinning. Het verschil tussen Verstappen en Norris bedroeg slechts 0.725 seconden op start/finish.

"Niet meer vanzelfsprekend"

Gevraagd naar de toegenomen concurrentie vanuit teams als McLaren en Ferrari, geeft Red Bull-teambaas Horner aan dat ook hij inziet dat de dominante tijden van zijn team wel eens voorbij zouden kunnen zijn.

"Je kunt niets meer als vanzelfsprekend beschouwen en dat doen we dan ook niet. We hebben vijf van de zeven races gewonnen, twee van de twee Sprints gewonnen en zeven van de zeven pole positions geclaimd. De marges zijn echter heel, heel erg klein. In het derde jaar van deze regels zou er altijd sprake zijn van convergentie en dat zie je nu dus ook", begint Horner zijn verhaal.

Nieuwe uitdager Verstappen

Maar wie zal uiteindelijk de voornaamste uitdager worden van Red Bull? Horner weet het antwoord. "McLaren heeft flink wat extra prestaties aan hun auto weten toe te voegen. Hun filosofie lijkt erg op die van ons en je weet dus dat ze een stap hebben gemaakt. We verwachten dan ook dat ze op alle circuits competitief zullen zijn", aldus het verhaal van Horner.

Op het circuit van Imola was het dus nog Verstappen die met de hakken over de sloot als eerste over de streep kwam, maar uit de woorden van Horner valt op te maken dat Verstappen dit seizoen niet meer altijd aan het langste eind zal trekken. Momenteel bedraagt het verschil tussen Verstappen en Norris in het rijderskampioenschap 60 punten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties