F1 Nieuws

Christian Horner kan zijn oren niet geloven na verhalen over Helmut Marko: 'Ben ik niet bij betrokken!'

Christian Horner kan zijn oren niet geloven na verhalen over Helmut Marko: 'Ben ik niet bij betrokken!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner kan zijn oren niet geloven na verhalen over Helmut Marko: 'Ben ik niet bij betrokken!'

Christian Horner kan zijn oren niet geloven na verhalen over Helmut Marko: 'Ben ik niet bij betrokken!'
Red Bull Content Pool

Afgelopen vrijdag kwam Helmut Marko met groot nieuws: hij zou wellicht geschorst worden door Red Bull GmbH, het moederbedrijf van Red Bull Racing. Dit was de zoveelste wending in het verhaal over een machtsstrijd tussen 'kamp Oostenrijk' en 'kamp Thailand' bij de energieblikjesfabrikant. Volgens geruchten zou Marko mogelijk geschorst worden voor het lekken van informatie over Christian Horner.

De Brit, in dienst als CEO en teambaas van Red Bull Racing, werd in december aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, door zijn persoonlijke assistente. Na een lang onderzoek werd Horner vrijgesproken door een onafhankelijke advocaat, maar daar hield het verhaal niet op. In tegendeel, de hele saga was pas net begonnen. Een dag na de vrijspraak van Horner lekte er 'bewijs' tegen de Brit, nadat een anoniem mailadres een Google Drive met daarin Whatsapp-screenshots gedeeld had in de paddock.

Volgens geruchten zou Red Bull GmbH op vrijdag Helmut Marko verdenken van het lekken van deze informatie. Marko en Horner voeren achter de schermen al maanden een machtsstrijd uit en ook dit leek weer een wending in dat verhaal te zijn. Maar een dag later werd het 'onderzoek' naar Marko alweer stilgelegd. Van een eventuele schorsing was geen sprake en Marko zou zijn positie als topadviseur bij Red Bull ook niet verlaten.

De Oostenrijker gaf bij ORF aan dat het lachwekkend was dat hij werd gezien als mogelijk lek, aangezien hij [als 80-jarige man] amper weet hoe een mailtje verstuurd moet worden: "Absolute onzin. Ik ben echt blij als ik mijn iPhone half onder controle heb. Ik heb dit verslag of een van deze chats nooit gezien. Ik ben mijzelf er bewust buiten gelaten. Om mij ermee in verband te brengen was bijna een geplande operatie, zoals ik me realiseerde. 'Listig', zoals Lauda zou zeggen", aldus Marko bij de Oostenrijkse televisie.

Horner verrast

Het lijkt erop dat Marko hiermee doelt op een plan van Christian Horner, die hem uit het team wilde hebben en hem hiermee dacht te kunnen verwijderen. Maar als de Red Bull Racing-CEO daarmee geconfronteerd wordt, kan hij zijn oren niet geloven.

"Ik denk dat het gerucht over de schorsing net zo goed nieuws was voor het team als voor iemand anders", begint Horner bij Motorsport.com. "We waren nogal verrast toen we dat hoorden. Helmut staat onder contract bij Red Bull GmbH, dus het was een zaak tussen hen. Wij waren geen partij in die discussie."

"Ik ken Helmut sinds 1996 en hij heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld. Die rol is in de loop der jaren geëvolueerd. Ik ken hem al heel erg lang. Nu hij 81 [80, red.] is, is hij duidelijk nog steeds gemotiveerd voor de Formule 1, wat positief is."

Horner er niet bij betrokken

De leider van het raceteam, die in 2024 twee keer op rij een één-twee wist te scoren met Max Verstappen en Sergio Pérez, laat daarna nogmaals weten dat hij totaal geen aandeel heeft gehad in dit verhaal. Horner is nooit betrokken geweest bij een eventueel 'plan' om Marko uit het team te verwijderen.

"Er is geen besluitvormingsproces geweest rond Helmut, dus ik weet niet precies waar het gerucht vandaan komt. Maar het is niet iets waar ik bij betrokken ben geweest."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties