F1 Nieuws

Christian Horner onthult rol Max Verstappen bij teambespreking Red Bull in Monaco

Christian Horner onthult rol Max Verstappen bij teambespreking Red Bull in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner onthult rol Max Verstappen bij teambespreking Red Bull in Monaco

Christian Horner onthult rol Max Verstappen bij teambespreking Red Bull in Monaco
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner heeft Max Verstappen een belangrijke rol gespeeld tijdens de teambespreking van Red Bull Racing in Monaco. De Nederlander was allerminst tevreden met zijn RB20, die niet goed over hobbels en kerbstones gaat, en liet dat op zaterdag ook duidelijk weten in de media. Journalisten vroegen zich af of Verstappen daarmee zijn onvrede over Red Bull aan het uiten was, maar dat is volgens Horner niet het geval.

Dat Verstappen zo sprak over zijn bolide, is simpelweg wegens het feit dat de Limburger geen blad voor zijn mond neemt. Verstappen zal altijd eerlijk zijn en zeggen wat hij denkt, maar achter de schermen is hij, net als alle medewerkers van Red Bull Racing, keihard aan het werk om de auto te verbeteren. Dat is de boodschap van Christian Horner na de race in Monaco.

De grote baas van Red Bull Racing sprak na de Grand Prix in Monte Carlo met de internationale media. Na wederom een lastige middag voor Red Bull - Verstappen eindigde als zesde, terwijl teamgenoot Sergio Pérez al in ronde één uitgeschakeld was - laat Horner weten dat het veld steeds dichter bij elkaar komt. Daarmee weerspreekt hij Toto Wolff, die in China zei dat Max Verstappen het kampioenschap al gewonnen had.

En om zijn aartsrivaal extra dwars te zitten, deelt Horner ook nog eens een sneer uit aan Wolff en Mercedes, na de race in Monaco: "We gaan zeker uitgedaagd worden dit jaar, maar wellicht niet door Mercedes", begon Horner volgens Crash.net. "Ferrari en McLaren zien er heel competitief uit, dus je mag hen niet uitvlakken. Het kampioenschap duurt nog heel lang en het is duidelijk dat ze in Monaco veel punten hebben gepakt."

Zowel Ferrari als McLaren en Mercedes wisten in Monaco meer punten te verzamelen dan Red Bull Racing. Dit was mede te danken aan de uitvalbeurt van Sergio Pérez, die hoogstwaarschijnlijk geen punten gescoord had vanaf zijn zestiende startplek.

Verstappen heel direct

Dat Verstappen, vooral op zaterdag, zo negatief klonk over zijn RB20, heeft volgens Horner overigens niks te maken dat hij het vertrouwen in de bolide verliest. Het is gewoon de aard van Max, die van nature erg eerlijk is en zegt wat hij denkt. Achter de schermen is de drievoudig wereldkampioen hard bezig om zijn team te helpen in de zoektocht naar de derde constructeurstitel op rij.

"Als je naar de opmerkingen van Max van de laatste tien jaar luistert, hoor je gewoon dat hij heel direct is. Hij zegt waar het op staat en zet daarmee iedereen op scherp. Na de kwalificatie hebben we een zeer positieve teambespreking gehad, waar hij [Max, red.] veel moeite in stak. Hij heeft de hele avond doorgebracht met de engineers. Er is geen magische oplossing, we zullen hard moeten werken en het probleem moeten begrijpen", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties