F1 Nieuws

Christian Horner op zijn hoede voor nieuwe belager Red Bull

Christian Horner op zijn hoede voor nieuwe belager Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner op zijn hoede voor nieuwe belager Red Bull

Christian Horner op zijn hoede voor nieuwe belager Red Bull
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is op zijn hoede voor het team van Mclaren. Afgelopen weekend wist Lando Norris de Grand Prix van Miami te winnen en heeft hij Red Bull en ook Max Verstappen weten wakker te schudden. Horner is zich bewust van de dreiging van Mclaren.

Voor Red Bull en Verstappen was het een resultaat om toch even achter hun oren te krabben. Norris had wat geluk met de safety car waardoor hij een vrije pitstop kon maken, maar daarna wist de Engelsman meer dan zeven seconden weg te rijden. Verstappen had daarentegen wel wat schade aan zijn auto, doordat hij van de baan schoot en daarbij een pion raakte. Maar over het hele weekend gezien, zagen Norris en Mclaren er snel uit. Het lijkt erop dat de updates uit Woking haar vruchten hebben afgeworpen.

Horner reageert op winst Norris

Horner heeft lovende woorden over voor Norris en Mclaren, na de eerste overwinning van de goede vriend van Max Verstappen. Volgens de CEO van Red Bull Racing waren zij net een maatje te groot voor het team uit Milton Keynes. "Nou, ze hebben de race gewonnen, en ze hadden een goede pace in de tweede helft van de race. Ze waren snel op de mediums in de sprintkwalificatie, maar wij wisten alsnog twee poles te pakken en we wonnen de sprintrace. We reden aan de leiding van de race totdat de safety car kwam, maar je kan duidelijk zien dat ze een stap vooruit hebben gemaakt", laat Horner weten tegenover PlanetF1.

De aankomende races gaat Horner ervan uit dat Red Bull wederom gaat vechten met Mclaren om de overwinningen. Waar en wanneer vindt hij moeilijk om in te schatten. "Het wordt interessant om te zien wat er gaat gebeuren in de aankomende races als we terug naar Europa gaan. McLaren liet vorig jaar al een paar keer een goede snelheid zien, maar hoe erg ligt dit aan het circuit? Dat gaan we in de komende races zien, maar ze waren dit weekend heel erg sterk en Lando verdiende de zege", liet Horner weten.

Aankomend weekend is de Grand Prix van Imola. Ook Ferrari zal dan met nieuwe updates komen, waardoor de kans ontstaat dat er drie teams voor de overwinning kunnen gaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties