F1 Nieuws

Christian Horner reageert in Saoedi-Arabië op verwoestende uitspraken Jos Verstappen

Christian Horner reageert in Saoedi-Arabië op verwoestende uitspraken Jos Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner reageert in Saoedi-Arabië op verwoestende uitspraken Jos Verstappen

Christian Horner reageert in Saoedi-Arabië op verwoestende uitspraken Jos Verstappen
Red Bull Content Pool

Vlak nadat Max Verstappen de eerste Grand Prix van 2024 op zijn naam had geschreven, zorgde Jos Verstappen voor paniek binnen Red Bull Racing. De vader van de drievoudig wereldkampioen gaf te kennen dat hij een woordenwisseling met CEO en teambaas Christian Horner had gehad, waarna hij verwoestend uithaalde naar de Brit.

Volgens Verstappen Senior stond het team op het punt om uit elkaar te vallen en kon het zo niet langer doorgaan. Horner zou moeten afstappen als leider van de Oostenrijkse renstal, omdat het anders compleet uit de hand zou lopen. Volgens Britse media heeft Jos Verstappen zelfs gezegd dat hij Max Verstappen weg zou halen bij Red Bull Racing als Horner aan zou blijven als teambaas.

Er zijn inmiddels een aantal dagen voorbijgegaan sinds de uitspraken van Jos Verstappen en in de paddock in Jeddah wordt Christian Horner geconfronteerd met deze opmerkingen. Wat dacht de Brit toen hij het interview van Jos las en hoe moet het team nu verder? Nou, gewoon zoals altijd, is het antwoord van Horner. Volgens de Red Bull Racing-baas is de lucht inmiddels geklaard en is de blik van zowel hem als Jos Verstappen gericht op de toekomst.

"Natuurlijk ben ik mij bewust van het feit dat er bepaalde opmerkingen zijn gemaakt, maar er is een gesprek geweest na de race en iedereen is weer gefocust op de toekomst. Ik ga niet in detail treden over wat er is besproken tussen alle partijen, maar ze zijn er geweest en het team is nu weer gericht op de toekomst", zo herhaalt Horner zichzelf.

Maar de aanwezige journalisten in Saoedi-Arabië lieten zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en bleven vragen stellen aan Horner over Jos Verstappen, waarna de Brit een wat uitgebreider antwoord gaf: "Ik heb met Jos gesproken na de Grand Prix en ik heb hem gefeliciteerd met de prestaties van Max. Het is voor iedereen het beste als we allemaal naar voren kijken, omdat we allebei hetzelfde doel hebben: zijn zoon een zo goed mogelijke auto geven en het beste uit hem te halen."

Is Jos te dominant?

Als Horner de vraag krijgt of hij Jos Verstappen te dominant vindt in de beslissingen die hij neemt over de carrière van Max, iets wat Lewis Hamilton wel suggereerde, laat Horner weten dat Jos gewoonweg een belangrijke rol speelt in het leven van Max. Maar de Brit blijft vooral politiek antwoorden.

"Max' vader heeft een belangrijke rol in zijn carrière gespeeld en is belangrijk geweest in zijn weg richting de Formule 1. Jos en Max zijn zichzelf en we hebben Max samen op zien groeien van jonge jongen tot volwassen max, die alles heeft bereikt wat hij wilde bereiken. Het is niet mijn plek om te oordelen over een relatie tussen een vader en zoon. Iedereen is uniek", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties