F1 Nieuws

Daniel Ricciardo noemt doel voor 2024: 'Daar moeten we ons op richten'

Daniel Ricciardo noemt doel voor 2024: 'Daar moeten we ons op richten'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo noemt doel voor 2024: 'Daar moeten we ons op richten'

Daniel Ricciardo noemt doel voor 2024: 'Daar moeten we ons op richten'
Red Bull Content Pool

Voor Daniel Ricciardo breekt er een nieuwe periode aan in de Formule 1. De Australiër maakt voor het eerst een compleet seizoen mee, inclusief voorbereiding, sinds zijn vertrek bij McLaren en dat voelt ontzettend goed voor de achtvoudig Grand Prix-winnaar. Zeker nu zijn nieuwe auto, de Visa Cash App RB-01, een flinke verbetering lijkt te zijn ten opzichte van de bolide die hij vorig jaar tot zijn beschikking had.

In 2023 was AlphaTauri [nu Visa Cash App RB] één van de mindere teams op de grid en leek het er lang op dat ze de laatste zouden worden in het kampioenschap. Door een update aan het einde van het seizoen wist het Italiaanse team zich op te klimmen tot een achtste plaats, met alleen Alfa Romeo [nu Stake F1 Team Kick Sauber] en Haas achter hen. Dat moet in 2024 veranderen.

Volgens Ricciardo zijn alle ingrediënten daarvoor aanwezig. Het team heeft een flinke metamorfose ondergaan, waarbij niet alleen de naam veranderd is. Er is ook een compleet nieuw management gearriveerd in Faenza, met voormalig Ferrari-teammanager Laurent Mekies als nieuwe teambaas en Alan Permane als sportief directeur. Ricciardo denkt dat dit ervoor kan zorgen dat het een succesvol jaar kan worden voor V-CARB, zoals de afkorting van het team luidt.

"Er is veel nieuw personeel en er komen een paar grote partners aan boord. Het team heeft zichzelf altijd serieus genomen, maar ik heb het gevoel dat dit weer een stap omhoog is. Het is niet langer alleen een platform voor Red Bull Racing, het is nu tijd voor ons om vooraan in het middenveld te vechten", begint de Australiër bij F1.com.

"Ik vind het leuk wat er is gebeurd, de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Er is iets met het team, de mentaliteit is een beetje anders, een soort van punt om zichzelf te bewijzen. Het is cool. Het is leuk."

Top vijf is het doel

Ricciardo maakt ook geen grap als hij zegt dat hij vooraan in het middenveld mee wil strijden. Waar het team vorig jaar nog blij was als er een puntje werd gescoord tijdens een raceweekend, moet een top vijf-finish dit jaar het doel zijn. Maar dromen over winnen en het behalen van podiumplaatsen doet Ricciardo nog altijd.

"Top-vijf moet het doel zijn en als we in die positie komen, komen er misschien podiumplaatsen in zicht. Natuurlijk willen we winnen, maar weet je, laten nog een paar stappen maken. Ik denk dat er top-vijf resultaten in het verschiet liggen en misschien kan dat al in het eerste deel van het seizoen. Dat denk ik wel", aldus Ricciardo.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties