F1 Nieuws

David Coulthard noemt de grootste bedreigingen voor F1-troon Max Verstappen

David Coulthard noemt de grootste bedreigingen voor F1-troon Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

David Coulthard noemt de grootste bedreigingen voor F1-troon Max Verstappen

David Coulthard noemt de grootste bedreigingen voor F1-troon Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen gaat in 2023 zijn derde wereldkampioenschap op rij winnen en het ziet er niet naar uit dat Red Bull Racing gaat verslappen in 2024 en 2025. Het team draait op dit moment op volle toeren, ondanks het lastige weekend in Singapore en dat is volgens David Coulthard ontzettend knap.

De Schot, die zelf voor Red Bull Racing reed in de F1 en nog altijd onder contract staat bij het Oostenrijkse bedrijf, laat aan F1.com weten dat hij niet verrast is dat Max Verstappen op dit moment zo dominant is in de koningsklasse van de autosport.

Verstappen werd in de kartwereld namelijk al gezien als één van de grootste talenten van de wereld en in de Formule 1 liet hij direct zien dat dat niet voor niets was. Coulthard denkt dat de Nederlander op hetzelfde niveau zit als Schumacher, Senna en de andere grote van de wereld.

"Max heeft zich altijd weten te onderscheiden in de lagere klassen. Vanaf het moment dat hij in de Formule 1 kwam en zijn eerste Grand Prix won - ik denk zelfs nog voor zijn 18e - wist je dat je naar een speciaal iemand keek," begint Coulthard.

"Dit zag je ook toen je naar jongens als Michael [Schumacher], Ayrton [Senna] of een van deze jongens keek. Wat voor mij super indrukwekkend is, is de volwassenheid die hij heeft op 25-jarige leeftijd."

Talentvolle grid

Maar volgens DC is niet alleen Max Verstappen zo goed van deze generatie. Naast de Limburger zijn er een paar andere jongens die ook de potentie hebben om races en wereldkampioenschappen te winnen, al moeten ze dat nog wel laten zien.

"We hebben Charles [Leclerc], Carlos [Sainz], Lando [Norris], George [Russell] en ga zo maar door. Deze jongens hebben een groot potentieel laten zien, maar moeten nog meerdere races en kampioenschappen winnen."

Een deel van deze jongens ziet Coulthard dan ook als de grootste concurrent van Verstappen. Maar er is nog altijd één coureur die de Schot op het niveau van Verstappen ziet komen.

"Lewis Hamilton en Mercedes", reageert DC op wie de grootste concurrent is. "Charles en Carlos en George natuurlijk ook. Ferrari als ze er bovenop komen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties