F1 Nieuws

FIA komt met reactie na officiële klacht Red Bull-medewerkster tegen Christian Horner

FIA komt met reactie na officiële klacht Red Bull-medewerkster tegen Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA komt met reactie na officiële klacht Red Bull-medewerkster tegen Christian Horner

FIA komt met reactie na officiële klacht Red Bull-medewerkster tegen Christian Horner
Red Bull Content Pool

De FIA heeft met een kort statement gereageerd op de officiële klacht tegen Red Bull-teambaas Christian Horner. De persoon die de klacht heeft ingediend is dezelfde medewerkster die eerder al bij de Red Bull-top liet weten dat Horner zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het is al lange tijd erg onrustig in het team van Max Verstappen en Sergio Pérez. Dat komt met name door het inmiddels afgeronde interne onderzoek naar Horner. Men zou denken dat een afgerond onderzoek geen heisa meer met zich mee zou brengen, maar niets is minder waar.

Het vermeende bewijs tegen Horner werd namelijk rondgestuurd in de Formule 1-paddock vanaf een anoniem e-mailadres, Jos Verstappen sprak zich uit tegen de positie van de Red Bull-teambaas, Helmut Marko dreigde zijn biezen te moeten pakken en ook stercoureur Verstappen dreigde met een vertrek bij de Oostenrijkse formatie.

Rust keer terug, of toch niet?

Na de race in Jeddah leek de rust ietwat te zijn wedergekeerd bij Red Bull. Het Oostenrijkse team zette de medewerkster die de klacht tegen Horner indiende namelijk op non-actief. Ook zou er ruim één miljoen pond aan 'zwijggeld' zijn betaald aan de medewerkster. Zeven ton daarvan zou uit Horners eigen zak komen, terwijl de overige drie ton door Red Bull zou zijn betaald.

De medewerkster in kwestie neemt daar echter geen genoegen mee, want zaterdagavond werd bekend dat ze een officiële klacht heeft ingediend bij de FIA. Ook zou de medewerkster het proberen hogerop te zoeken door te kijken in hoeverre zij een zaak kan aanspannen tegen Horner in de rechtbank.

FIA komt met reactie

Na de officiële klacht van de medewerkster heeft de FIA gereageerd op het onderzoek. Althans, het autosportorgaan vertelde eigenlijk erg weinig, maar besloot dat te doen met een heleboel woorden.

"Bij de FIA worden klachten en vragen ontvangen door de Compliance Officer en waar nodig door het Ethics Committee. De beide partijen opereren anoniem, waardoor er zeer streng kan worden omgegaan met vertrouwelijke informatie.

Daarom is het voor ons niet mogelijk om de ontvangst van een specifieke klacht te bevestigen. Het is onwaarschijnlijk dat we in de toekomst in zullen gaan op ontvangen klachten van welke partij dan ook," aldus het statement van de FIA.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties