F1 Nieuws

Frustratie bij Norris over McLaren-bolide: 'Sloeg tegen de muur'

Frustratie bij Norris over McLaren-bolide: 'Sloeg tegen de muur'
McLaren F1 Media
F1 Nieuws

Frustratie bij Norris over McLaren-bolide: 'Sloeg tegen de muur'

Frustratie bij Norris over McLaren-bolide: 'Sloeg tegen de muur'
McLaren F1 Media

Meerdere malen probeerde Red Bull Racing Lando Norris over te halen om het zitje naast Max Verstappen in te nemen, maar telkens als Christian Horner met de jonge Brit in gesprek ging, tekende hij kort daarna een nieuw contract bij McLaren. Dit gebeurde ook aan het begin van 2022.

Red Bull wilde Norris wederom graag hebben, maar een week later werd bekend dat Norris een nieuwe verbintenis had ondertekend bij McLaren, welke hem tot en met het einde van 2025 in het oranje laat rijden. Norris tekende dit contract omdat hij vertrouwen heeft in het project wat het team uit Woking is gestart, maar volgens Will Buxton beginnen de eerste frustraties zichtbaar te worden.

Net als vorig jaar begint McLaren met een matige bolide aan het nieuwe Formule 1-seizoen. Waar het team in 2022 veel last had van de remmen die niet goed werkten, zijn er nu op aerodynamisch gebied 'doelen niet gehaald', zo liet teambaas Andrea Stella weten. Tijdens de testdagen in Bahrein bleek ook de betrouwbaarheid van de MCL60 niet denderend te zijn.

Will Buxton ziet frustratie

Deze trage start aan het nieuwe F1-seizoen heeft ervoor gezorgd dat Norris zijn frustraties niet meer kon onderdrukken. Formule 1-commentator én presentator Will Buxton zag Norris weglopen uit de McLaren-garage, waarbij de Brit duidelijk liet merken dat hij niet tevreden was over de huidige gang van zaken.

"Ik zag hem de garage uitlopen, richting zijn eigen ruimte aan de zijkant. En heel anders dan hij normaal is, zag ik hem tegen een dunne muur slaan toen hij er langsliep. Hij wilde de muur niet helemaal neerhalen, maar je zag de frustratie bij hem. Je merkt dat het niet goed zit", aldus Buxton.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties