F1 Nieuws

Frustratie over invulling tweede Red Bull-zitje: 'Dat tolereert Max Verstappen niet'

Frustratie over invulling tweede Red Bull-zitje: 'Dat tolereert Max Verstappen niet'
BSR Agency
F1 Nieuws

Frustratie over invulling tweede Red Bull-zitje: 'Dat tolereert Max Verstappen niet'

Frustratie over invulling tweede Red Bull-zitje: 'Dat tolereert Max Verstappen niet'
BSR Agency

Harry Benjamin baalt als een stekker dat Fernando Alonso de stap naar Red Bull Racing niet heeft gezet. Een aantal weken geleden kwam het gerucht naar buiten dat de Spanjaard welwillend voor een transfer naar het team van Max Verstappen zou staan, maar uiteindelijk tekende de tweevoudig wereldkampioen een nieuw contract bij Aston Martin.

Alonso blijft zijn huidige team dus trouw, maar volgens Benjamin is dat niet omdat Alonso zoveel vertrouwen in Aston Martin heeft. Alonso moest op een gegeven moment wel zijn handtekening zetten, omdat het gevaar te groot was dat Carlos Sainz zijn zitje bij het Britse team over zou nemen en een transfer naar Red Bull Racing onmogelijk bleek. De Formule 1-commentator van de BBC denkt te weten dat dat door Max Verstappen komt.

Het liefst had hij Alonso bij Red Bull zien rijden, omdat er dan twee wereldkampioenen in één team het tegen elkaar opnemen, wat veel spektakel oplevert. Een duel tussen Verstappen en Alonso had even spannend kunnen zijn als de strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost, meent de Brit.

"We zouden allemaal graag twee coureurs zien strijden: Senna en Prost-stijl, en zelfs de Rosberg en Hamilton-stijl van een aantal jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten en het dwingt coureurs en teams tot het uiterste. Je krijgt schitterende races en een reden om de Formule 1 week in, week uit te kijken en dat heb je nodig, vooral als je gedurende het seizoen steeds meer races toevoegt", begint Benjamin in de Chequered Flag podcast, geciteerd door PlanetF1.

'Verstappen heeft het team om zijn vinger gewonden'

Maar uiteindelijk kreeg Alonso nul op het rekest, nadat hij had gevraagd of het zitje naast Max Verstappen voor hem gereserveerd zou kunnen worden voor 2025. Benjamin baalt daarvan en wijst vooral naar Max Verstappen als boosdoener. Volgens de BBC-commentator zou Verstappen het nooit toelaten dat een tweede coureur van wereldklasse naast hem komt te rijden.

"Alles wat ze [Red Bull, red.] doen is voor hem [Max Verstappen, red.] en in zijn voordeel. Hij is dat team, hij heeft het om zijn vinger gewonden. En de macht die hij en zijn vader Jos Verstappen hebben is enorm. Als je er een Carlos Sainz of een Fernando Alonso naast wil zetten, denk ik niet dat een van die coureurs genoegen zou willen nemen met wat Sergio Pérez heeft gedaan en die nummer twee coureur zou willen zijn. Ze zijn naar mijn mening te goed om een tweede rijder te zijn", gaat Benjamin verder.

"Ik denk dat Verstappen het niet zou toelaten dat er een andere topcoureur in dat tweede zitje komt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties