F1 Nieuws

Giedo van der Garde belaagd na Fernando Alonso-uitspraak: 'Ze gingen helemaal los'

Giedo van der Garde belaagd na Fernando Alonso-uitspraak: 'Ze gingen helemaal los'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Giedo van der Garde belaagd na Fernando Alonso-uitspraak: 'Ze gingen helemaal los'

Giedo van der Garde belaagd na Fernando Alonso-uitspraak: 'Ze gingen helemaal los'
Aston Martin F1 Media

Oud-coureur en Viaplay-analist Giedo van der Garde heeft in de DRS: De Race Show-podcast laten weten dat hij flink wat negatieve reacties heeft ontvangen na een uitspraak over Fernando Alonso. Dat laat Van der Garde in de meest recente aflevering van de podcast weten.

Maar waarover ging de uitspraak van Van der Garde dan precies? Die had alles te maken met het incident tussen de Spaanse coureur en George Russell in de laatste ronde van de Grand Prix van Australië. Alonso reed namelijk een stuk langzamer door bocht zes dan een ronde eerder en volgens de stewards zorgde dat ervoor dat Russell de controle over zijn bolide verloor en uiteindelijk op het midden van de baan terecht kwam.

Verdeeldheid over straf

Alonso kreeg een een drive through penalty (die werd omgezet in een tijdstraf van 20 seconden omdat de race al voorbij was) van de stewards en twee penaltypunten op zijn superlicentie. Online was er een hoop verdeeldheid over de penalty van Alonso. Zo waren er fans die het eens waren de beslissing van de FIA-stewards, maar was er ook een grote groep die het met het besluit oneens was.

Ook Van der Garde was iemand die het eens was met de stewards. "Dit was een vieze truc van Alonso, want je ziet dat hij langzamer rijdt dan op het stuk ervoor. Midden op het rechte stuk op de rem gaan is echt een no-go. Ik heb een hoop respect voor Alonso, maar hij is wel een klootzak. Russell is dat ook, maar een stuk minder," zo vertelde Van der Garde in de desbetreffende podcast.

"Ze gingen helemaal los"

Van der Garde's uitspraken schoten bij enkele Alonso-fans echter in het verkeerde keelgat. "Ik kreeg een hoop berichten onder posts en ook enkele dm's. Die (fans in de berichten, red.) gingen helemaal los joh. Puta, puta madre, weet ik niet wat allemaal joh," laat de oud-coureur weten.

Volgens de voormalig Caterham-coureur bedoelde hij zijn uitspraken in de goede zin van het woord. Ondanks dat zal Van der Garde voorlopig niet naar Spanje afreizen. "Het is maar goed ik nu niet naar Spanje ga, want als ik daar terecht zou komen... Misschien kunnen we na dit weekend iets positiever zijn over Alonso en dan gooien we dat online met Spaanse ondertiteling," aldus Van der Garde.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties