F1 Nieuws

Haas geeft Mick Schumacher een duidelijke boodschap mee

Haas geeft Mick Schumacher een duidelijke boodschap mee
©Haas F1 Media
F1 Nieuws

Haas geeft Mick Schumacher een duidelijke boodschap mee

Haas geeft Mick Schumacher een duidelijke boodschap mee
©Haas F1 Media

Nadat Nyck de Vries werd bevestigd als Formule 1-coureur bij AlphaTauri voor 2023, zijn er nog maar twee stoeltjes vrij in de koningsklasse van de autosport: bij Haas en Williams. De verwachting is dat Logan Sargeant, F2-coureur en juniorrijder van Williams, volgend jaar de stap gaat zetten naar het grote team. Maar bij Haas is er nog altijd niks duidelijk.

Volgens de geruchten maken drie coureurs kans op het stoeltje, waar Mick Schumacher nu in rijdt: Schumacher zelf, Nico Hülkenberg en Antonio Giovinazzi. De voorkeur zou, uiteraard, uitgaan naar Schumacher, omdat hij alle ins-en-outs van het team al weet en is gewend aan de Haas VF-22. Maar Günther Steiner is niet tevreden over de Duitser.

In 2022 heeft Schumacher slechts in twee Grand Prix punten gepakt (Groot-Brittannië en Oostenrijk) en dat is volgens het management van Haas niet voldoende. Teamgenoot Kevin Magnussen heeft al bij vijf races punten weten te pakken, al moet gezegd worden dat zijn laatste puntenfinish ook al van juli dateert.

Schumacher krijgt laatste kans

Om in 2023 nog steeds op de Formule 1-grid actief te zijn, moet Schumacher punten gaan scoren in de laatste vier races van het seizoen. Dat is het bericht vanuit Haas naar de jonge Duitser. Doet hij dit niet, is hij zijn stoeltje kwijt en zal Hülkenberg of Giovinazzi het stokje overnemen en naast Magnussen plaatsnemen.

Teameigenaar Gene Haas heeft tegenover APNews aangegeven dat Mick nú moet gaan presteren, wil hij zijn voor een derde jaar op rij bij Haas rijden.

"We wachten het af. Mick moet punten gaan scoren en daar geven we hem zoveel mogelijk tijd voor, zodat we kunnen zien waar hij toe in staat is. Als hij bij ons wil blijven, moet hij in de laatste races laten zien dat hij punten kán scoren. Daar wachten we nu op."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties