F1 Nieuws

Helmut Marko heeft verklaring voor achterstand Red Bull, maar waarschuwt voor Ferrari

Helmut Marko heeft verklaring voor achterstand Red Bull, maar waarschuwt voor Ferrari
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko heeft verklaring voor achterstand Red Bull, maar waarschuwt voor Ferrari

Helmut Marko heeft verklaring voor achterstand Red Bull, maar waarschuwt voor Ferrari
Red Bull Content Pool

Tijdens de tweede vrije training wist Max Verstappen niet in de buurt te komen van Ferrari-coureur Charles Leclerc. Zowel in de korte- als de lange runs kon de Monegask snellere rondetijden rijden dan de drievoudig wereldkampioen. Volgens Helmut Marko hoeven de Red Bull-fans zich nog niet direct zorgen te maken over de achterstand van Max, maar hij laat ook weten dat Ferrari niet zomaar verslagen zal worden in Australië.

Op het Albert Park Circuit is Ferrari de laatste jaren altijd sterk. In 2022 wist Charles Leclerc de race 'Down Under' nog dominant te winnen en ook dit seizoen is hij ijzersterk begonnen aan het raceweekend in Melbourne. Vooral in de tweede vrije training liet Leclerc zien dat de Ferrari SF-24 in alle aspecten een betere auto is dan de bolide die hij vorig jaar onder zich had en de voormalig aartsrivaal van Max Verstappen in de karts heeft het gevoel dat hij in Australië echt een kans maakt om mee te doen om de overwinning.

Helmut Marko denkt ook dat Leclerc daadwerkelijk snel genoeg zal zijn om Verstappen uit te dagen voor de winst, aankomende zondag, maar zo groot als het gat nu was, zal het dan niet zijn. In de korte runs moest de Nederlander bijna vier tienden toegeven op Leclerc en dat gat is volgens Marko te groot. De adviseur van Red Bull weet ook direct waarom Leclerc zoveel sneller was dan Verstappen in de kwalificatiesimulaties.

"Ik denk dat Ferrari de hoogste motorstand heeft gebruikt in hun kwalificatiesimulatie en dat deden wij niet. Daarom beschouw ik ons gat van vier tienden niet als serieus", zo begint Marko. Echter moet de topadviseur van het Oostenrijkse team opmerken dat Leclerc ook in de langere runs indruk maakte: "Maar in de lange runs waren ze indrukwekkend. Wat ons betreft is onze set-up nog niet op orde. We moeten verbeteringen doorvoeren. De auto is niet zo slecht. Maar Leclerc heeft ons op een achterstand gezet, waardoor we nog veel moeten fine-tunen aan onze set-up. Ik denk dat we over het algemeen moeten zeggen dat de grid dichterbij komt", aldus Marko.

Verstappen maakt zich geen zorgen

Hoewel ook Max Verstappen moest erkennen dat Ferrari sterk is begonnen aan het raceweekend in Australië, wist de Limburger te melden dat er nog geen man overboord is. Als Red Bull de set-up wat beter voor elkaar krijgt op zaterdag, is er niks aan de hand en kan ook Max strijden voor de winst.

"Het was op zich wel prima. Ik denk dat Ferrari snel is, maar wij hebben zelf ook nog een aantal dingen om te verbeteren. In dat opzicht is er niets geks of zorgwekkends aan de hand. We moeten de auto nog gewoon een beetje finetunen", zei hij na de trainingen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties