F1 Nieuws

Helmut Marko komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst Sergio Pérez

Helmut Marko komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst Sergio Pérez

Helmut Marko komt met opvallend antwoord op vraag over Red Bull-toekomst Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het Oostenrijkse medium OE24 uitspraak gedaan over recente onzekerheden die er zijn ontstaan rondom het nieuwe Red Bull-contract van Sergio Pérez. Volgens Marko moet Pérez in de komende drie races goede prestaties laten zien.

Pérez rijdt al sinds 2021 bij het team van Red Bull en heeft sindsdien in totaal vijf overwinningen op zijn naam gezet. Red Bull-teamgenoot Max Verstappen heeft in diezelfde tijd 50 overwinningen behaald. Er is dus duidelijk sprake van een eerste en tweede coureur bij de Oostenrijkse formatie.

In eerdere seizoenen was Pérez echter nog wel eens te horen over zijn titelaspiraties. Inmiddels is de Mexicaanse coureur daar vanaf gestapt en gelijk bleek dat hij betere resultaten liet noteren. In de eerste vijf races van het seizoen wist Pérez bijvoorbeeld drie keer tweede, twee keer derde en een keer vijfde te worden.

Vormdip Pérez

Na de Grand Prix van Miami ging het echter bergafwaarts met Pérez en in de afgelopen drie races heeft de Mexicaanse coureur slechts vier punten weten te scoren. Teamgenoot Verstappen heeft er daarentegen 58 gescoord en dus kan er iets gezegd worden over de recente contractverlenging van Pérez.

Voorafgaand aan het raceweekend in Canada maakten Red Bull en Pérez namelijk bekend dat het contract van de Mexicaanse coureur met twee jaar is verlengd. Tijdens het raceweekend zelf presteerde Pérez dramatisch: in de kwalificatie kwam hij niet verder dan een zestiende plaats en in de race crashte hij waardoor zijn race ten einde was.

Online zijn er dan ook veel mensen die niet begrijpen waarom Red Bull, gezien de slechte reeks van races van Pérez, ervoor heeft gekozen om het contract van de Mexicaan met twee seizoenen te verlengen.

Marko komt met opmerkelijk antwoord

Gevraagd naar de contractverlenging van Pérez en zijn slechte reeks van races geeft Marko een duidelijk en opmerkelijk antwoord.

"We hebben zijn contract verlengd omdat we wat stabiliteit in ons team wilden brengen, wat helaas niet helemaal gelukt is. Maar nu heeft Checo drie races op drie echte circuits voor de boeg, dus hij kan zichzelf bewijzen", aldus Marko.

Het is opmerkelijk dat Marko zo mild is over de vorm van Pérez. In het verleden zou de Oostenrijker een Red Bull-coureur namelijk een flink stuk harder hebben aangepakt als ze dezelfde resultaten als Pérez zouden laten noteren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties